Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Fruitfly: Ο πρώτος ιός που μολύνει τους υπολογιστές της Apple!

Fruitfly: Ο πρώτος ιός που μολύνει τους υπολογιστές της Apple!

Το πρώτο malware το οποίο μολύνει τους υπολογιστές της Apple είναι πραγματικότητα και ακούει στο όνομα Fruitfly

Όπως είναι γνωστό, οι υπολογιστές της Apple δεν κολλάνε ιούς, ή μάλλον δεν κολλάνε τόσο εύκολα ιούς και κακόβουλες εφαρμογές, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Η εταιρία ασφάλειας, Malwarebytes, ανακάλυψε το πρώτο malware το οποίο “χτυπάει” τους υπολογιστές της Apple kαι το οποίο όπως φαίνεται εκμεταλλεύεται έναν πολύ παλιό κώδικα που υπάρχει στην πλατφόρμα της Apple, πολύ πριν αυτή κάνει τη μετάβαση στο του OSX.
Το Fruitfly όπως ονομάστηκε από τους ειδικούς το νέο malware,  φαίνεται να είναι πολύ εξειδικευμένο και να στοχεύει στην βιομηχανική κατασκοπεία, αφού όπως φαίνεται έχει σχεδιαστεί για να μολύνει υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από ερευνητικά κέντρα στο χώρο της βιοϊατρικής.
Εκτός όμως από τους υπολογιστές της Apple, η Malwarebytes, υποστηρίζει ότι το malware αυτό μπορεί να μολύνει και υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Linux, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.
Τέλος η Apple μετά την ενημέρωση αυτή, έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία διόρθωσης του κώδικα αυτού και αναμένεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει κάποιο patch μέσω update του λειτουργικού.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε