Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

GAME REVIEW: Bioshock Infinite

GAME REVIEW: Bioshock Infinite

Η Irrational Games αφήνει πίσω τους Big Daddies και τις Little Sisters και ξεκινά το παιχνίδι από την αρχή μέσα από ένα

 απίστευτο ταξίδι σε μια μαγευτική πόλη, που σίγουρα εντυπωσιάζουν.
 
Το BioShock Infinite είναι ένα παιχνίδι ρετρό επιστημονικής φαντασίας, που χρονολογείται πίσω στο 1912, στην Columbia, μια πόλη που κυριολεκτικά πετάει στα… σύννεφα! Αναλαμβάνεις το ρόλο του  πρώην βετεράνου ντεντέκτιβ, Booker DeWitt, και απ’ ότι φαίνεται σε κάποιον «χρωστάς», γι’ αυτό και έρχεσαι στην Columbia προσπαθώντας να σώσεις μια κοπέλα, την Elizabeth.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά! Οι κάτοικοι της πόλης έχουν τυφλή εμπιστοσύνη σε έναν αυτοαποκαλούμενο «προφήτη», τον Zachary Comstock, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βλέπει το μέλλον, και για τον οποίο θα έδιναν ακόμα και τη ζωή τους. Αυτός απ’ ότι κατάλαβες είναι ο κακός της ιστορίας, ο οποίος προσπαθεί, χειραγωγώντας τους κατοίκους,  να σε σταματήσει από το να πάρεις στη Νέα Υόρκη την Elizabeth. Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι τέρμα ανατρεπτική και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!


 
Gameplay
Το παιχνίδι έχει μόνο single player, με τρία επίπεδα δυσκολίας, συν ένα ακόμα δυσκολότερο, το 1999 mode, το οποίο ξεκλειδώνεις όταν έχεις τερματίσει ήδη μια φορά το παιχνίδι. Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα FPS με ελάχιστα role-playing στοιχεία, όπου εκτός από τα όπλα έχεις και κάποιες μεταφυσικές ικανότητες που εξελίσσονται καθώς προχωράς και… πίνεις φιάλες.

Όταν, δε, συναντήσεις την Elizabeth και την πάρεις μαζί σου, όχι μόνο δεν συμπεριφέρεται σαν «ακουβάλητο σακί» (:P), αλλά σε συνδυασμό με την εξαιρετική μηχανή τεχνητής νοημοσύνης του παιχνιδιού, σε βοηθάει ελέγχοντας το χωροχρόνο μιας και έχει και αυτή υπερφυσικές δυνάμεις! Τη διασκέδασή σου θα απογειώσει (και μεταφορικά και κυριολεκτικά :P) το Skyline, ένα σύστημα εναέριου σιδηρόδρομου, κάνοντας βόλτες γαντζωμένος πάνω του.

 
Ήχος και Εικόνα

Το παιχνίδι είναι απλά μαγευτικό! Η πόλη είναι τόσο μεγάλη, πανέμορφη και καλοφτιαγμένη, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια που μας άφησε άφωνους! Η τεχνολογία του παιχνιδιού είναι αυτή η ρετρό sci-fi, που σε βάζει στο τέλειο κλίμα για την εναλλακτική πραγματικότητα του 1912. Όσο για τον ήχο;

Τα ηχητικά εφέ έρχονται να «δέσουν» με την όλη φάση, ενώ ταυτόχρονα η μουσική απ’ το πικάπ δε θα σε αφήσει ούτε στιγμή να ξεχάσεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι.

 
Το BioShock Infinite είναι ένα FPS με στοιχεία από role-playing στα χνάρια της σειράς Bioshock, που μέσα από την ανατρεπτική ιστορία του, θα σε ταξιδέψει στη μαγευτική Columbia, από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ GAMESLIFE

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε