Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Game Review: Destiny 2

Destiny 2

Το ανανεωμένο Destiny 2 καλύπτει τα κενά του προκατόχου του και φέρνει νέες επιλογές και στοιχεία στον παίχτη

Από την πρώτη κιόλας μέρα που κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση του Destiny καταλάβαμε ότι το παιχνίδι θα έχει φανατικούς οπαδούς και φυσικά φανατικούς haters. Φυσικά όπως κάθε τίτλος που βγαίνει από ένα μεγάλο στούντιο παραγωγής, οι προσδοκίες του κοινού ήταν πολύ μεγάλες και τα κενά που υπήρχαν στο πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετά για να αρχίσουν οι γκρίνιες από τους παίχτες.

Στο Destiny 2 η Bungie άκουσε το κοινό και προσπάθησε να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στο πρώτο τίτλο της σειράς βελτιώνοντας πολλά στο gameplay και προσθέτοντας ακόμα περισσότερα RPG στοιχεία.

Για όσους δεν έχουν παίξει το Destiny, πρόκειται για ένα First Person Shooter παιχνίδι με στοιχεία RPG και MMO, δηλαδή με απλά λόγια ο παίχτης μπορεί να κάνει βόλτες στους διάφορους πλανήτες, να ολοκληρώσει αποστολές, να κερδίσει εμπειρία, να βελτιώσει τον χαρακτήρα αγοράζοντας, βρίσκοντας ή δημιουργώντας διάφορα αντικείμενα όπως όπλα και πανοπλίες, και όλα αυτά να τα κάνει μόνος του ή με άλλους παίχτες που είναι online στο παιχνίδι και είναι στον ίδιο (εικονικό) χώρο με αυτόν.

https://www.youtube.com/watch?v=LSxElWwWVFE

Το σενάριο του παιχνιδιού μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν που απειλείται από εξωγήινες φυλές και συγκεκριμένα στο Destiny 2 o βασικός εχθρός είναι o Dominus Ghaul ο αρχηγός μιας φυλής πολεμιστών που ονομάζεται Red Legion και θέλει να κάνει εξόρυξη της ενέργειας του πλανήτη Traveler.

Ο παίχτης καλείται να αναλάβει το ρόλο ενός Guardian και προσπαθεί ταξιδεύοντας σε διάφορους εχθρικούς και μη πλανήτες προκειμένου να αποτρέψει το σχέδιο του Dominus Ghaul.

Η βασική διαφορά του Destiny 2 από τον προκάτοχό του είναι το γεγονός ότι παιχνίδι πλέον έχει φυσιολογικό Story mode και δεν βασίζεται μόνο στο online όπως είχε γίνει στο παρελθόν, επιτρέποντας πλέον στον παίχτη ναι μεν να παίξει ένα σχετικά μικρό campaign (γύρω στις 10 ώρες) στο οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος με τους ίδιους ακριβώς εχθρούς που είδαμε και στο πρώτο Destiny.

Φυσικά τα στοιχεία MMO RPG είναι βασικό κομμάτι του παιχνιδιού κι έτσι το Story Mode αν και μικρό δεν βρίσκεται εκεί για να κρατήσει τον χρήστη αλλά κυρίως να τον εκπαιδεύσει στη λογική του παιχνιδιού και στη συνέχεια να μπει στον online χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Το gameplay δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το πρώτο Destiny οπότε θα δούμε πολλές μάχες τόσο στα διάφορα online events του παιχνιδιού τόσο εναντίον εχθρών που ελέγχονται από το σύστημα όσο και εναντίον άλλων παιχτών σε ομάδες που μπορεί να είναι 6v6 ή 4v4 ανάλογα με τι θα τύχει κάθε φορά μιας και ο παίχτης δεν μπορεί να το επιλέξει από μόνος του.

https://www.youtube.com/watch?v=KREmLCBgZ3c

Οι χαρακτήρες που μπορεί να δημιουργήσει ο παίχτης στο παιχνίδι είναι τρεις (Hunter, ο Titan και ο Warlock) με τον καθένα να έχει διαφορετικές ιδιότητες και φυσικά εμφάνιση μιας και ο παίχτης μπορεί να την προσαρμόσει ανάλογα με τα γούστα του ενώ κατά τα άλλα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για το πιο κατηγορία θα επιλέξει μιας και δεν έχουν και πολλές διαφορές στην έκβαση και στον τρόπο παιχνιδιού.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά καλά με τους πλάνητες να είναι καλοσχεδιασμένοι και πανέμορφοι ενώ το soundtrack του σίγουρα κλέβει την παράσταση αφού αλλάζει ανάλογα με το μέρος που βρίσκεται κάθε φορά ο παίχτης και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται (αν δηλαδή περιπλανιέται, πολεμάει ή υπάρχει κίνδυνος κάπου κοντά).

Όπως και στο προηγούμενο έτσι και στο Destiny 2 περιμένουμε αρκετές αλλαγές (ελπίζουμε καλύτερες από αυτές που είδαμε στο πρώτο Deistiny από άποψη Value for money) με τα διάφορα expansion που αναμένεται να κυκλοφορούν τα οποία θα προσθέτουν αποστολές, όπλα και πολλά ακόμα καλούδια που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των χρηστών αμείωτο.

Σε γενικές γραμμές το Destiny 2 είναι ένα αρκετά καλό παιχνίδι, που προσπαθεί να βελτιωθεί ακούγοντας τα παράπονα των παιχτών του και αυτό λειτουργεί πολύ θετικά στο τελικό αποτέλεσμα του παιχνδιού. Όσοι δεν έχουν παίξει το πρώτο σίγουρα θα ευχαριστηθούν ένα πολύ καλό Shooting RPG ενώ οι γνώστες θα χαρούν με τις βελτιώσεις αν και στο τέλος θα δουν ότι τελικά ήθελαν κάτι παραπάνω…

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις