Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

GAME REVIEW: Tomb Raider

GAME REVIEW: Tomb Raider

Το Tomb Raider επιστρέφει και αποκτάει και πάλι ενδιαφέρον με μία πλήρως ανανεωμένη και διαφορετική Lara Croft που θα σου κόψει την ανάσα!

Σενάριο
Ξεκινώντας στην πρώτη της αρχαιολογική αποστολή, η Lara Croft και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος της, ναυαγούν στο μυθικό νησί Yamatai. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι αφύσικες θεομηνίες δεν θα τους αφήσουν ποτέ να φύγουν. Έτσι η Lara προσπαθεί να ανακαλύψει το σκοτεινό μυστικό του Yamatai, που κάνει το νησί του Lost να μοιάζει με… τη Disneyland! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η Lara μαθαίνει να κάνει τη μετάβαση από μία απλή κοπέλα σε μία περιπετειώδη γυναίκα που ξέρει να επιβιώνει.


Gameplay
Το gameplay έχει επανασχεδιαστεί πλήρως ώστε να διαθέτει τα στοιχεία της νέας γενιάς των action παιχνιδιών. Όπως θα περίμενε κάποιος, βασικό ρόλο παίζει και σε αυτό τον τίτλο το stealth, ενώ η Lara μπορεί να βρίσκει κάλυψη για να μάχεται με περισσότερη ασφάλεια. Οι εχθροί όμως κάθε άλλο παρά χαζοί είναι. Βρίσκουν και αυτοί κάλυψη, ενώ χρησιμοποιούν τα κόλπα της ηρωίδας μας, για να την αιφνιδιάσουν από κοντά. Ευτυχώς υπάρχουν άπλετα πυρομαχικά σε κάθε περιοχή. Τα όπλα σου περιλαμβάνουν τόξο, πιστόλι, καραμπίνα και assault rifle, τα οποία μπορείς να αναβαθμίζεις με εξαρτήματα που βρίσκεις διάσπαρτα.

 
Το καλύτερο κομμάτι όμως δεν είναι η έτσι κι αλλιώς καλά δομημένη μάχη αλλά το platforming. Χρησιμοποιείς ορειβατικό εξοπλισμό, ρίχνεις βέλη με σχοινιά για να περνάς μεγάλους γκρεμούς, και αντιμετωπίζεις ανεπανάληπτα ρεαλιστικούς ανέμους. Συχνά βρίσκεσαι σε πολύ έντονες, κυριολεκτικά «εκρηκτικές», interactive κινηματογραφικές σκηνές, που φέρνουν την έντρομη Lara ένα βήμα πριν από το θάνατο, και σε κάνουν να λες «oh… frak»! Διαχείριση των αναβαθμίσεων για ικανότητες και όπλα μπορείς να κάνεις μόνο σε ειδικά σημεία, τα οποία λειτουργούν και ως fast travel. Ναι ρε φίλε, δεν στο είπα; Το νέο Tomb Raider είναι open world! Και έχει και multiplayer!!!
 
Ηχος και Εικόνα
Από εμφάνιση… τα σπάει, δίνει ρέστα και έχει την πίστα δική του! Η Lara είναι πάντα λασπωμένη, ματωμένη και σημαδεμένη από ουκ ολίγες πληγές, όμως καταφέρνει να είναι πιο όμορφη και ελκυστική από ποτέ. Άψογες λεπτομέρειες έχουν όμως όλα τα μοντέλα των χαρακτήρων, που καταφέρνουν να δείξουν τη συναισθηματική τους κατάσταση σαν πραγματικοί ηθοποιοί. Το νησί είναι χάρμα οφθαλμών, με ζούγκλες, δάση, ποτάμια, βουνά, αλλά και σκοτεινές σπηλιές με ανθρώπινα μέλη από θυσίες! Κάτι που κάνει τρομερή εντύπωση είναι ο καιρός, που περιλαμβάνει ένα μοναδικό σύστημα ανέμων. Νιώθεις τη δύναμη τους ενώ δυσκολεύεσαι να περπατήσεις, η οποία «μεταφράζεται» και στο force feedback του χειριστηρίου!

 
Το Tomb Raider είναι όλα όσα περιμέναμε από το reboot της σειράς, και ακόμα περισσότερα… Είναι το παιχνίδι που θα σε κάνει να (ξανα)ερωτευτείς τη Lara Croft!
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΣΤΟ GAMESLIFE

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε