Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έπεσαν τα κέρδη της Apple!

Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έπεσαν τα κέρδη της Apple!

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου οικονομικού τριμήνου της και για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια τα ετήσια κέρδη της σημείωσαν πτώση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, οι συνολικές πωλήσεις των προϊόντων από τις αρχές του έτους μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 215,6 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας πτώση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος που ήταν 233,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σημαντικό ρόλο φυσικά στην πτώση αυτή έχει παίξει το iPhone του οποίου οι πωλήσεις συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Επίσης εκτός από τα 45.51 εκατομμύρια τεμάχια iPhone που πουλήθηκαν κατά το 4ο οικονομικό τρίμηνο η Apple πούλησε 9.3 εκατομμύρια iPad και 4.89 εκατομμύρια υπολογιστές Mac.
Από την πλευρά του πάντως ο  Tim Cook κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος με την ανταπόκριση των καταναλωτών στα iPhone 7, iPhone 7 Plus και το νέο Apple Watch Series 2, ιδιαίτερα στην Κίνα.
Πάντως η ανακοίνωση αυτή ανέβασε την αξία της μετοχής της Apple κατά 3%  μιας και τα αποτελέσματα ήταν λίγο καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών ενώ παράλληλα μην ξεχνάμε ότι η εταιρία στις 27 Οκτωβρίου ετοιμάζεται να παρουσιάσει τους νέους της υπολογιστές.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε