Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γίνε κι εσυ ευρωβουλευτής – Μπορείς!

Πολύ σύντομα όσοι παίζουν παιχνίδια στο Διαδίκτυο θα έχουν την ευκαιρία να νοµοθετούν και να ρυθμίζουν την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το online παιχνίδι θα ονομάζεται Citzalia, στο οποίο αναπαρίσταται η αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου και ο παίκτης παίζει τον ρόλο του ευρωβουλευτή. «Το Citzalia είναι η δηµοκρατία εν δράσει. Είναι ένα τρισδιάστατο φόρουµ κοινωνικής δικτύωσης», εξηγούν οι δηµιουργοί του παιχνιδιού στην ιστοσελίδα.

Αυτός ο τρισδιάστατος κόσµος δεν είναι µια φανταστική χώρα πύργων και περίεργων πλασµάτων αλλά τα τρία κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και το Λουξεµβούργο, µε τα πραγµατικά του µέλη και πραγµατικούς υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο παίκτης θα µπορεί να κινείται µέσα σε αυτά τα κτίρια, να παίρνει µέρος σε συζητήσεις και να εκφράζει απόψεις για τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης. Θα µπορεί να προτείνει νοµοθετικά µέτρα και να ψηφίζει και φυσικά θα µαθαίνει πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καθώς ο σκοπός του παιχνιδιού είναι πολλαπλά εκπαιδευτικός, οι δηµιουργοί του παιχνιδιού βρίσκονται σε επαφές µε σχολές δηµοσιογραφίας και καθηγητές Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης προκειµένου να εντάξουν το παιχνίδι στο πρόγραµµά τους.

Ενα από τα κίνητρα για τη δηµιουργία του παιχνιδιού ήταν η δηµοφιλία που απολαµβάνουν παιχνίδια στο Διαδίκτυο όπως το World of Warcraft. Μόνο που η Μέση Γη σε αυτήν την περίπτωση είναι ο ναός της ευρωπαϊκής δηµοκρατίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διέθεσε ένα κονδύλι 28.000 ευρώ για τη δηµιουργία του Citzalia.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε