Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Google: “ανοικτός κώδικας” για το Chrome OS

H Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος «ανοικτού κώδικα» (open source) Google Chrome OS.

Οι πρώτες συσκευές οι οποίες θα μπορούν να «τρέξουν» με Google Chrome OS, θα είναι διαθέσιμες απο τον Οκτώβριο του 2010. Η Google όμως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα οτι διαθέτει από σήμερα τον κώδικα, έτσι ώστε η κοινότητα ανοικτού κώδικα (open source community), καθώς και οι προγραμματιστές να συμμετέχουν στην ανάπτυξή του. 
“Με το Google Chrome OS, κάναμε την πληροφορική γρηγορότερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη από ποτέ. Αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, είμαστε ενθουσιασμένοι από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι σήμερα και προσβλέπουμε στην «ανοιχτή» ανάπτυξη της τεχνολογίας με τη βοήθεια της κοινότητας του ανοικτού κώδικα”. δήλωσε πριν λίγη ώρα ο Αντιπρόεδρος Προϊοντικής Διαχείρισης, Sundar Pichai.
 
Το Google Chrome OS σχεδιάστηκε, ώστε να είναι ελαφρύ και γρήγορο, επιτρέποντας στον χρήστη  μόλις ανοίξει τον υπολογιστή του να συνδεθεί σχεδόν άμεσα. Το λειτουργικό σύστημα αυτό βασίζεται στον browser της Google, τον Google Chrome που είναι διαθέσιμη στο κοινό από το 2008. Έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στο νέο κύμα ισχυρών εφαρμογών στο διαδίκτυο. Το Chrome OS, αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη φιλοσοφία με τη δημιουργία μιας γρήγορης, σταθερής και ασφαλούς διαδικτυακής εμπειρίας στο κέντρο του λειτουργικού συστήματος.


Μερικά απο τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Chrome OS είναι: 
Η Ταχύτητα με την οποία Το Google Chrome OS είναι σε θέση εκκίνησης  και επανεκκίνησης
Το Google Chrome OS δεν απαιτεί αναβαθμίσεις ή να κατεβάσει ο χρήστης και να εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα αφού διεκπεραιώνει όλες τις εφαρμογές διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει ότι η επεξεργασία εγγράφων και pdfs, η προβολή εικόνων κλπ. γίνονται διαδικτυακά
Τέλος επειδή τα πάντα στο Google Chrome OS λειτουργούν διαδικτυακά, κάθε καρτέλα εργασιών λειτουργεί μέσα σε δικό της κλοιό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστατεύεται αποτελεσματικότερα ο υπολογιστής από τους ιούς. 

Δείτε την παρουσίαση εδώ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε