Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

GROW Games Expo 2017: Μια έκθεση για video & board games

GROW Games Expo 2017: Μια έκθεση για video & board games

H GROW Games Expo 2017 είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα με αντικείμενο τα παιχνίδια που έχουν δημιουργήσει Έλληνες developers και όχι μόνο

 
Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο δυναμικό δημιουργών παιχνιδιών και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εταιρίες και startups που ασχολούνται με αυτό τον τομέα. Η βιωσιμότητα τους στηρίζεται κατά πολύ στην προβολή που θα έχουν τα προϊόντα τους. Για το λόγο αυτό διοργανώνεται φέτος την πρώτη έκθεση με αντικείμενο τα παιχνίδια (videogames, board games, vr games κτλ).
 
Η GROW Games Expo δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς παιχνιδιών να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στο παιχνίδι και τις μορφές που αυτό μπορεί να πάρει.
 
Το παιχνίδι είναι άρρηκτα δεμένο με την καθημερινότητα μας. Είναι ένα μέσο μάθησης και εκπαίδευσης, ένα μέσο διασκέδασης αλλά και ένα μέσο απόκτησης νέων εμπειριών και κοινωνικοποίησης. Από τα πρώτα μας βήματα μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι, κάνουμε νέους φίλους και ζούμε μαζί τους εμπειρίες άφθαρτες στον χρόνο. Το όνομα της έκθεσης κάνει ακριβώς αυτή την αναφορά στην σημασία του παιχνιδιού μέσω των αρχικών των λέξεων που το σχηματίζουν: Games Rule Our World.
 
Η GROW Games Expo έχει σαν σκοπό να αναδείξει το δημιουργικό έργο της χώρας. Ο χώρος της δημιουργίας παιχνιδιών είναι σε ανάπτυξη και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε σημαντικά παιχνίδια να βγαίνουν από την χώρα μας και να ξεχωρίζουν στο εξωτερικό. Αυτή η αναφορά στην ανάπτυξη που βλέπουμε να υφίσταται και στην οποία συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι το δεύτερο μήνυμα που εκφράζει το όνομα της έκθεσης: Ανάπτυξη.
 
Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημασία της επαφής και της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών με τους αντίστοιχους δημιουργούς του εξωτερικού. Η GROW Games Expo θα συντελέσει το μέσο διαλόγου μεταξύ των δημιουργών αλλά και την προβολή των Ελληνικών παιχνιδιών προς το εξωτερικό.
 
Η έκθεση απευθύνεται στο Ελληνικό κοινό όλων των ηλικιών. Σίγουρα ο καθένας θα βρει ένα παιχνίδι που θα τον ενδιαφέρει και θα ταιριάζει στο γούστο του. Στον χώρο θα υπάρχουν παιχνίδια για PC, κινητά, επιτραπέζια, Virtual Reality και Augmented Reality.
 
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να μιλήσει με τους δημιουργούς των παιχνιδιών. Θα μάθει για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την δημιουργία των παιχνιδιών αλλά και θα συμβάλει στην ποιοτική τους εξέλιξη παρέχοντας τις παρατηρήσεις του και τα σχόλια του για τα παιχνίδια που θα δοκιμάσει.
 
Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που ενδιαφέρεται ο ίδιος να ασχοληθεί με την ανάπτυξη παιχνιδιών. Θα έρθει σε επαφή με δραστήριους και έμπειρους ανθρώπους του χώρου. Θα μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι game developer. Ίσως προκύψουν και νέες συνεργασίες μέσα από αυτή την διαδικασία.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε