Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Hackers πουλάνε λογαριασμούς Twitter

Hackers πουλάνε λογαριασμούς Twitter

Βάση αναφορών μηχανικών ασφάλειας, κακόβουλοι χρήστες προσπαθούν να πουλήσουν παραβιασμένους λογαριασμούς χρηστών του Twitter.

 
Εδώ και αρκετό καιρό, κακόβουλοι χρήστες έχουν αναπτύξει λογισμικά για την υποκλοπή δεδομένων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους διαδικτυακούς χρήστες. 
 
Μερικά από αυτά τα προγράμματα ερευνούν για κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, για διαπιστευτήρια χρηστών on-line παιχνιδιών και για credentials ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας  να εκμαιεύσουν όσες  το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούν από ένα χρήστη-θύμα.
 
Τα περισσότερα εξ αυτών των προγραμμάτων, διαθέτουν δυνατότητες κλοπής κωδικών πρόσβασης. 
 
Η χρήση τους έχει αυξηθεί καθώς οι εγκληματίες έχουν συνειδητοποιήσει  ότι το συγκεκριμένο είδος επίθεσης είναι πιο αποδοτικό, από το να κλέβουν αριθμούς πιστωτικών καρτών για παράνομη χρήση.
 
Η τιμή των λογαριασμών Twitter  διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των υποστηρικτών (Followers) που διαθέτει ο κάθε κλεμμένος λογαριασμός. Οι hackers στοχεύουν κυρίως στην εκμετάλλευση αυτών των  λογαριασμών για την διασπορά κακόβουλου λογισμικού, έτσι ώστε να “μολύνουν” περισσότερους χρήστες.
 
Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι εντόπισαν  παραβιασμένους λογαριασμούς Twitter να πωλούνταν σε τιμή $1.000, με 320 υποστηρικτές. Συγκριτικά οι τιμές πώλησης ενός λογαριασμού Twitter είναι εξαιρετικά υψηλότερες σε σχέση με την τιμή πώλησης ενός  λογαριασμού MSN [ο οποίος στις “undeground” δικτυακές αγορές έχει την χαμηλότατη τιμή των $1,40].
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε