Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Apple ετοιμάζει το iWatch;

Η Apple ετοιμάζει το iWatch;

Σύμφωνα με αίτηση της Apple στο Αμερικανικό Γραφείο Κατοχύρωσης Πατεντών η εταιρία ετοιμάζει το έξυπνο ρολόι της….

Tον Αύγουστο του 2011 η Apple ζήτησε να κατοχυρώσει μία συσκευή που θα φοριέται, θα διαθέτει εύκαμπτη οθόνη και ο τρόπος που εφαρμόζει στο χέρι του χρήστη, δεν θα είναι με κουμπώματα, αλλά ως “slap bracelet” (αυτά τα «βραχιόλια» που τα ακουμπάτε με δύναμη στο χέρι και τυλίγονται γύρω από τον καρπό σας).

Σύμφωνα με το αίτημα πατέντας που έκανε η Apple, η συσκευή αυτή όταν θα είναι ενεργή θα συνδέεται με άλλη φορητή συσκευή μέσω διάφορων πρωτοκόλλων επικοινωνίας (Bluetooth, Wi-Fi) ώστε να δείχνει στην εύκαμπτη οθόνη σχετικές πληροφορίες από την αρχική συσκευή.

 
Τα κυκλώματα και η μπαταρία θα βρίσκονται μέσα στο “βραχιόλι”, πάνω στο οποίο θα έχει εφαρμοστεί η εύκαμπτη οθόνη, hardware το οποίο θα καλύπτεται με άγνωστο υλικό και θα είναι θερμομονωμένη. 
 
Στην άκρη του “βραχιολιού” θα βρίσκονται το γυροσκόπιο, η κεραία, ή ο κονέκτορας, ενώ όταν το φορά κανείς, το μόνο που θα είναι ορατό, θα είναι η εύκαμπτη οθόνη.

Το γεγονός ότι η Apple έχει καταθέσει σχετικό αίτημα ήδη από το 2011 και μελετά την δημιουργία ενός iWatch, όπως φαίνεται επιβεβαιώνει τις φήμες που έχουν διαρρεύσει αλλά και την τάση που υπάρχει για υπολογιστές που πια, θα φοράμε πάνω μας (βλέπε και Google Glass).

 
Τέλος σύμφωνα με το Apple Insider το οποίο “ξέθαψε” το συγκεκριμένο αίτημα της Apple, η πατέντα αυτή δεν έχει ακόμα κατοχυρωθεί στην εταιρία πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα δούμε να ανακοινώνεται σύντομα μία τέτοια συσκευή.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΣΤΟ DIGITALLIFE
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε