Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Αpple κάνει δοκιμές πάνω σε αυτόνομα οχήματα

Η Αpple κάνει δοκιμές πάνω σε αυτόνομα οχήματα

Μετά τα iPad, τους Mac και τα iPhone, η Apple φαίνεται πως ετοιμάζει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο

Οι φήμες που υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό που θέλουν την Apple να ετοιμάζει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο μάλλον επιβεβαιώνονται αφού το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια έδωσε έγκριση στην Apple να ξεκινήσει τις δοκιμές.
 
Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν διαρρεύσει η Apple αναπτύσσει ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης το οποίο ονομάζεται “Apple Automated System”. Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται  και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των οδηγών που θα δοκιμάσουν το σύστημα, το οποίο θα ελέγχεται από τους νόμους της Καλιφόρνια. 
Για να μπορεί ένας οδηγός να οδηγήσει ένα από τα οχήματα αυτά, θα πρέπει πρώτα να πάρει μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Apple και να περάσει τα 7 τεστ που έχει ετοιμάσει η εταιρία.
 
Οι φήμες λοιπόν που ήθελαν την Apple να ετοιμάζει μόνο software για αυτόνομα αυτοκίνητα  και όχι το δικό της αυτοκίνητο μάλλον δεν επιβεβαιώνονται αφού τα έγγραφα αυτά δείχνουν ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο χωρίς όμως απαραίτητα να περιμένει κανείς να το κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε