Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Apple σχεδιάζει νέο φθηνότερο iPhone

Η Apple σχεδιάζει νέο φθηνότερο iPhone

Η κυριαρχία της αμερικανικής εταιρείας Apple στον τομέα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων απειλείται πλέον ευθέως από τη νοτιοκορεάτικη Samsung.

Με αυτό το δεδομένο, η Apple προωθεί ταχέως τα σχέδιά της για κατασκευή ενός πιο προσιτού για το κοινό μοντέλου iPhone, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
 

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, το πλάνο της Apple προχωράει με γοργούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται εντός του έτους να παρουσιαστεί μια σαφώς πιο οικονομική εκδοχή της «ναυαρχίδας» της εταιρείας, του iPhone.

Η φθηνότερη έκδοση θα διαθέτει όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του iPhone. Η εξοικονόμηση πόρων κατά την κατασκευή, γεγονός που θα επιτρέπει στην εταιρεία να διαθέτει σε λιγότερο ακριβές τιμές το προϊόν, αφορά στο «σκελετό» της συσκευής.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Apple προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει φθηνότερα υλικά στο περίβλημα και τη βάση του κινητού τηλεφώνου. Για παράδειγμα, το περίβλημα του iPhone 5 είναι αλουμινένιο. Στη νέα φθηνότερη εκδοχή, πιθανότατα θα είναι κατασκευασμένο από πολυανθρακικό πλαστικό.

Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο. Από την πλευρά της, η Apple, μέσω των εκπροσώπων της, αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα επιθετική διαφημιστική καμπάνια εναντίον της Apple!

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε