Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Ericsson δίνει έμφαση στις mobile εφαρμογές, που φέρνουν αλλαγές στις επιχειρήσεις

O CEO της Ericsson μίλησε στο Mobile World Congress για τη σχέση των νέων εφαρμογών με τα δίκτυα και για το πως επηρρεάζουν τους χρήστες αλλά και τις επιχειρήσεις.

Οι εφαρμογές σε κινητές συσκευές εξαρτώνται από τα δίκτυα, που πρέπει να είναι έξυπνα, κλιμακούμενα και ανώτερης επίδοσης. Αντίστοιχα, τα δίκτυα χρειάζονται την καινοτομία που προέρχεται από τις εφαρμογές, δήλωσε  ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και CEO της Ericsson, στην εναρκτήρια ομιλία στη GSM  Association, στο Mobile World Congress 2011 στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον Vestberg, οι εφαρμογές μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις ενώ ανέφερε τα smart grids ως παράδειγμα για να δείξει πως οι εφαρμογές επιδρούν στη διαμόρφωση επιχειρηματικού μοντέλου. «Ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας, για παράδειγμα, στη διαδικασία αναπαραγωγής ρεύματος καταναλώνει μεγάλο μερίδιο εκπομπών CO2 παγκοσμίως. Με τις mobile εφαρμογές και τα smart grids, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση εκπομπών CO2. Οι εφαρμογές είναι ένα μόνο τμήμα της αλυσίδας, που χτίστηκε πάνω στο mobility και στην ευρυζωνικότητα οδηγώντας μας στη δικτυωμένη κοινωνία» συμπληρώνει.

Ο CEO δήλωσε ότι η Ericsson είναι έτοιμη να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις με τέσσερις τρόπους: επεξεργασία αποτελεσματικότητας και αυτοματισμού, αύξηση αποδοτικότητας  εργατικού δυναμικού σε κίνηση, δυνατότητα επιχειρήσεων να προσφέρουν νέες οικονομικές προτάσεις και υπηρεσίες για την ενίσχυση της διαπροσωπικής επικοινωνίας στην καθημερινότητα.

«Ο συνδυασμός του mobility, της ευρυζωνικότητας και του cloud, με πρόσθετες εφαρμογές, συνεπάγεται σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για την καταναλωτική αγορά. – και ίσως ακόμα πιο σημαντικό, για την επιχειρηματική αγορά. Εμείς ως βιομηχανία μπορούμε να αξιοποιήσουμε νέες πηγές εσόδων και να κατευθύνουμε αυτή την αλλαγή και σε άλλους τομείς. Μπορούμε να γίνουμε επίκεντρο σε πολλούς τομείς της αγοράς», δήλωσε ο Vestberg.

Το Consumer Lab της Ericsson εκπόνησε έρευνα και συμπέρανε ότι οι καταναλωτές υιοθέτησαν πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο τη χρήση εφαρμογών. «Το 20% των χρηστών τηλεφώνου με εφαρμογές απάντησαν ότι κάνουν download καθημερινά εφαρμογές και έτσι θα συνεχίσουν», είπε. Κατά το 2010, οι χρήστες smartphones έκαναν download 11 δισεκατομμύρια mobile εφαρμογές.

«Είναι πιθανό να κερδίσει κανείς χρήματα στον κόσμο των εφαρμογών, ειδικά οι επιχειρηματίες και οι πάροχοι κινητής  επικοινωνίας» τόνισε ο Vestberg και κατέληξε: «Οι εφαρμογές για παιχνίδια και ψυχαγωγία θα είναι πάντα διαθέσιμες και οι χρήστες πολλές φορές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι αυτές. Αλλά νομίζω ότι η ουσιαστική  προοπτική βρίσκεται σε εφαρμογές για επιχειρήσεις και για κλάδους όπως υγείας, ηλεκτρισμού και logistics».

Στη συζήτηση για τις mobile εφαρμογές και την επιρροή τους στην ICT βιομηχανία συμμετείχαν και οι CEOs Peter Chou της HTC, Peters Suh της WAC και Sir Martin Sorell της WPP.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε