Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Google απειλεί να φύγει απο την Κίνα

H Google λόγω των κυβερνοεπιθέσεων που δέχεται τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται…

…αντιμέτωπη με την κινέζικη κυβέρνηση. Η αλλαγή της Google πάνω στο θέμα της διαδικτυακής λογοκρισίας, όξυνε και αυτή τα πράγματα.

Όπως ανακοινώθηκε η εταιρία την περασμένη βδομάδα, δέχθηκε επιθέσεις εναντίον του Gmail, των ΜΜΕ και άλλων εταιρειών. Μετά απο έρευνα της εταιρείας, ανακάλυψαν ότι στόχος των επιθέσεων ήταν η υποκλοπή στοιχείων για ανθρώπους που μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρόλο που οι επιθέσεις δεν ήταν επιτυχείς, η είδηση έφτασε μέχρι τον Λευκό Οίκο, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από τον Μπαράκ Ομπάμα, όσο και από τη Χίλαρι Κλίντον. Τα συγκεκριμένα περιστατικά φαίνονται να προήλθαν από το εσωτερικό της Κίνας και ειδικότερα από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποκλοπές.

Η Google μετά απο τις επιθέσεις πήρε την απόφαση να μη λογοκρίνει,όπως είχε συμφωνήσει αρχικά, τις αναζητήσεις και τα αποτελέσματα των χρηστών ξεκινώντας διάλογο με την κυβέρνηση με θέμα τη λειτουργία μηχανής αναζήτησης χωρίς λογοκρισία αλλά παράλληλα να συμφωνεί με τους νόμους της Κίνας.  Επειδή όμως η κινεζική κυβέρνηση έχει θεσπίσει ως νόμο το επιλεκτικό «φιλτράρισμα» των αναζητήσεων στο διαδίκτυο για να προωθήσει ακόμη περισσότερο το εν λόγω ζήτημα, η Google απείλησε να αποχωρήσει.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε