Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Google γιορτάζει τoν αριθμό “π”

H Google άλλαξε το λογότυπο της σήμερα, για να γιορτάσει την ημέρα του “π”.

Η σημερινή ημερομηνία σύμφωνα με το αμερικανικό ημερολόγιο εμφανίζεται ως 3/14 ή 3-14, κάτι που αντιστοιχεί στα δύο πρώτα ψηφία του αριθμού “π”.

Αν θέλετε να είμαστε και ακόμα πιο ακριβείς τότε στις 1:59 και 26 δευτερόλεπτα θα είναι και η ώρα που θα γιορτάζει το “π” με τα επτά πρώτα ψηφία του, που είναι το 3,1415926.

Ο εορτασμός της ημέρας του “π” έγινε για πρώτη φορά το 1988 από τον Larry Shaw στο Φρανσίσκο και απο τότε καθιερώθηκε.

H κατανάλωση στρογγυλών πιτών είναι η συνήθεια με την οποία γιορτάζεται η μέρα αυτή και προέκυψε επειδή στα αγγλικά το ελληνικό γράμμα π θυμίζει την αγγλική λέξη pie (πίτα) η οποία προφέρεται ως “πάι”.

Τέλος για όσους τους αρέσουν και οι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις: Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία.

Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς, ενώ στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες.

 

Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό του Αρχιμήδη) ή αριθμός του Λούντολφ.”

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε