Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Google μαθαίνει προγραμματισμό στα παιδιά!

Η Google μαθαίνει προγραμματισμό στα παιδιά!

Το Project Bloks είναι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Google το οποίο σκοπεύει να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν προγραμματισμό.

 

Η Google με το Project Bloks θέλει να δημιουργήσει μια ανοιχτή πλατφόρμα hardware που θα επιτρέψει σε ερευνητές, σχεδιαστές και developers να κατασκευάσουν ολοκληρωμένα “κομμάτια” (blocks) που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό.
Τα συστήματα αποτελούνται από 3 μέρη τα οποία είναι τα “blocks” εντολών που ονομάζονται Pucks, τα Base Boards που επεξεργάζονται και υλοποιούν τις εντολές των Pucks και το Brain Board που ουσιαστικά είναι ο βασικός υπολογιστής του συστήματος παρέχοντας τροφοδοσία στα υπόλοιπα “blocks” ενώ παράλληλα προσφέρει σύνδεση μέσω WiFi και Bluetooth.

Έτσι με αυτό το σύστημα η Google θα μπορεί να μάθει στα παιδιά τις βασικές αρχές προγραμματισμού και να δημιουργήσουν βασιμούς μηχανισμούς για πιο πολύπλοκα συστήματα προγραμματισμό μέσα από το παιχνίδι.
Για την ώρα το Project Bloks είναι διαθέσιμο για μερικούς χρήστες όμως όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το δηλώσουν στην επίσημη φόρμα της Google.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε