Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Google προστατεύει γλώσσες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν!

Η Google προστατεύει γλώσσες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν!

Η Google ανακοίνωσε την δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει στην προστασία γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

 
Η ιστοσελίδα αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν αρχεία ήχου, εικόνας καθώς και πληροφορίες για γλώσσες και διαλέκτους οι οποίες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. 
 
Για την ώρα η ιστοσελίδα διαθέτει στο αρχείο της πληροφορίες για πάνω από 3.000 γλώσσες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και σίγουρα είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρηθούν με αυτό τον τρόπο οι πολιτιστικές διαφορές.
 
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι νέοι μπορούν να δημιουργήσουν αρχεία υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερούς τους, που συχνά είναι οι τελευταίοι οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικές κοινότητες και διευκολύνοντας την εκμάθηση γλωσσών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Google θα παραδώσει την διαχείριση της ιστοσελίδες μετά μερικούς μήνες στο Ινστιτούτο Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής.
 
Τέλος το πρόγραμμα αυτό της Google θα χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό της σκέλος, το Google.org, και κάλεσε και άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε