Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Mastercard παρουσίασε στην Αθήνα το αύριο της τεχνολογίας πληρωμών.

Η Mastercard παρουσίασε στην Αθήνα το αύριο της τεχνολογίας πληρωμών.

Το ετήσιο Mastercard Innovation Forum, που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο, επέστρεψε στην Αθήνα και στην ελληνική αγορά, σε μία ημέρα αφιερωμένη στην καινοτομία και την πρωτοπορία στον κλάδο της τεχνολογίας πληρωμών. 

Το Mastercard Innovation Forum αποτελεί έναν θεσμό που οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο των πληρωμών, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη πρωτοποριακών ιδεών, την εξερεύνηση νέων ψηφιακών τεχνολογιών και την προώθηση της καινοτόμου σκέψης.
Στο πλαίσιο της θεματικής “The Future is Now” της φετινής διοργάνωσης, οι συνεργάτες της Mastercard -κορυφαία στελέχη του τραπεζικού κλάδου και εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου- είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα των πληρωμών και να γνωρίσουν νέες λύσεις, σχεδιασμένες από την Mastercard για να υπηρετήσουν το όραμα μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από τα μετρητά.    
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν οι Paolo Battiston, Divisional President, Italy & Greece, και Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. 
Μεταξύ άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό της που έθεσε και το πλαίσιο του forum, η Άσπα Παλημέρη αναφέρθηκε και στα ψηφιακά πορτοφόλια, που πλέον αποτελούν ανερχόμενο μέσο ηλεκτρονικών πληρωμών και στην εγχώρια αγορά -καθώς τα πρώτα δύο wallets που υιοθέτησαν την παγκόσμια υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της Mastercard, Masterpass, είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, για ασφαλείς και εύκολες αγορές στο διαδίκτυο. Μετά το λανσάρισμα του my Alpha wallet το 2016, η Eurobank μόλις έκανε διαθέσιμο στους πελάτες της το δικό της Masterpass wallet, μεσω του Eurobank Mobile app. Έτσι, μέσα από μία εξαιρετικά απλή “digital by default” διαδικασία ενεργοποίησης, οι πελάτες της μπορούν να έχουν μία εξαιρετική διακαναλική εμπειρία αγορών, ζώντας το αύριο των πληρωμών, σήμερα.
Ο Peter Bakenecker, Senior Vice President Global Products & Solutions – Core Products, στην ομιλία του με θέμα την καινοτομία στις πληρωμές, επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον κλάδο, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας. 
Ο Arne Pache, Vice President, Global Products & Solutions – Product Development & Innovation παρουσίασε το όραμα και τη στρατηγική της Mastercard για τις ψηφιακές πληρωμές. Παράλληλα, σε ένα διαδραστικό workshop, o Christophe Hilbring, Vice President Global Products & Solutions – Security Solutions παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις λύσεις της Mastercard για την προστασία και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων βιομετρικής τεχνολογίας. 
Ο Giuseppe Sperandeo, Vice President Global Products & Solutions – Core Products, Product Development & Innovation, παρουσίασε τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που σχεδίασε η Mastercard για τον ψηφιακό καταναλωτή. Παράλληλα, ο Michele Centemero, Vice President Global Products & Solutions – Core Products, Market Product Management μίλησε για τις νέες τάσεις που δημιουργούνται στο σύγχρονο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και τις λύσεις που είναι σε θέση να προσφέρει η Mastercard.
Τη φετινή εκδήλωση έκλεισε ο Andrew Slattery, Director, International Markets, Business Development σε μία ομιλία για τις «Έξυπνες Πόλεις» (Smart Cities). Ο κ. Slattery παρουσίασε παραδείγματα έξυπνων πόλεων ανά τον κόσμο που στοχεύουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε: «Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους συνεργάτες μας το αύριο των πληρωμών, στο πλαίσιο του Mastercard Innovation Forum Athens 2017.  Με σταθερό μας στόχο να κάνουμε κάθε συναλλαγή πιο γρήγορη, πιο εύκολη και πιο ασφαλή, στη Mastercard υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας, ώστε να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και εξαιρετικές εμπειρίες στους καταναλωτές. Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία μας παρουσιάσαμε σήμερα στο ευρύτατο δίκτυο συνεργατών μας στην ελληνική αγορά, σε μία ξεχωριστή μέρα, αφιερωμένη στο μέλλον των πληρωμών». 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε