Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Microsoft παρουσίασε τα νέα Windows Phone 8!

Η Microsoft παρουσίασε τα νέα Windows Phone 8!

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του πρώτου της tablet, η Microsft παρουσίασε τη νέα έκδοση των Windows για συσκευές κινητής τηλεφωνίας. 

Τα Windows Phone 8 ανήκουν στην ίδια «οικογένεια» με τα Windows 8 που θα τρέχουν σε υπολογιστές με καθώς και στα νέα Surface tablets της εταιρίας.

 
Το νέο λειτουργικό της εταιρίας, φέρνει πολλές νέες λειτουργίες ενώ πλέον υποστηρίζει διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές.
 
Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν τα Windows Phone 8 είναι πληρωμές μέσω τεχνολογίας NFC, επέκταση μνήμης με microSD κάρτες, περισσότερες διαθέσιμες αναλύσεις στην οθόνη (WVGA, WXGA και 720p) η οποία θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη, μεγαλύτερη και καλύτερη ενσωμάτωση του Skype ενώ θα είναι απόλυτα συμβατά με τις άλλες Windows 8 συσκευές.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσει για τη λειτουργία του GPS και του δικτύου χαρτών, θα είναι αυτό της Nokia και όχι το Bing της Microsoft ενώ τέλος ανακοίνωσε οτι δεν θα θα προχωρήσει σε μεγάλα updates στις ήδη υπάρχουσες Windows Phone συσκευές αλλά θα δώσει μία μικρή αναβάθμιση για τα Windows Phone 7.8 που θα δίνει στους χρήστες μία μικρή γεύση του νέου λειτουργικού της εταιρίας, αλλά όχι όλα τα χαρακτηριστικά.

 
Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας θα είναι η Samsung, η HTC και η Nokia των οποίων οι νέες συσκευές με το νέο λειτουργικό θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε