Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Microsoft παρουσίασε την επόμενη έκδοση των Windows Phone

H Microsoft παρουσίασε τα Windows Phone 7.5, την αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά τηλέφωνα.

Η έκδοση αυτή βασίζεται στα Windows Phone 7, που παρουσιάστηκαν πέρυσι τον Οκτώβριο, ενώ ενσωματώνει εκατοντάδες νέα χαρακτηριστικά, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικές νέες δυνατότητες στους χρήστες.

Η αναβάθμιση Windows Phone 7.5, που είχε γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία «Mango», είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους κατόχους Windows Phone 7, ενώ θα βρίσκεται ενσωματωμένη σε μια σειρά νέων τηλεφώνων.

Στην Ελλάδα, τα Windows Phone 7.5 θα είναι διαθέσιμα σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Επίσης, τα Windows Phone 7.5 φέρνουν ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές στους Έλληνες χρήστες, καθώς προσφέρουν πλήρη υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων, ενώ δίνουν πρόσβαση στο ελληνικό Marketplace, καθώς και στην υπηρεσία Xbox Live.

Η τελευταία έκδοση των Windows Phone, η οποία έρχεται με περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά, σχεδιάστηκε με βασικό γνώμονα να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο – να φέρει την επικοινωνία, τις εφαρμογές και τον κόσμο του διαδικτύου πιο κοντά στον χρήστη και τις ανάγκες του.

Η νέα εφαρμογή «Ομάδες» (Groups) δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ομαδοποιήσει τις επαφές του – τα μέλη της οικογένειας, τους συναδέλφους, τους συμπαίκτες στο ποδόσφαιρο κ.λπ–  και να τις μετατρέψει σε ένα εξατομικευμένο Live Tile στην Οθόνη Έναρξης.

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με όλους ή να ενημερωθεί για τις ειδοποιήσεις που θα έχει λάβει από τα άτομα αυτής της ομάδας, είτε πρόκειται για κλήση, γραπτό μήνυμα ή email. Επίσης, μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση σε ενημερώσεις από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να δει φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Στο People Hub, η εφαρμογή «What’s New?» περιλαμβάνει, πέραν των ενημερώσεων από το Facebook και το Windows Live, ενημερώσεις και από το Twitter και το LinkedIn, μέσω ενός feed κοινωνικών δικτύων με εύκολα φίλτρα.

Παράλληλα, το αναβαθμισμένο «Me Tile» στην οθόνη Έναρξης εμφανίζει ειδοποιήσεις από κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο χρήστης μέσα από μια κίνηση μπορεί να ελέγχει πότε υπάρχουν αναφορές  στον ίδιο σε ένα Tweet ή πότε επικοινώνησαν μαζί του στο Facebook, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την ενσωμάτωση των social networks ακόμη πιο χρηστική. Σε εκείνο το σημείο, με άλλη μια κίνηση μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στη σχετική ανάρτηση όπου θα μπορεί να κάνει «Like» ή να σχολιάσει.  

Με τα «threads» ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση με ένα SMS και να την συνεχίσει μέσω του Facebook chat ή του Windows Live Messenger που είναι πλήρως ενσωματωμένα στο Hub «Μηνύματα». Όλη η συνομιλία παραμένει σε μία συζήτηση και το μόνο που χρειάζεται για εναλλαγή είναι ένα πάτημα.

Η αναβάθμιση 7.5 διαθέτει επίσης έξυπνο multi-tasking, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταφερθεί από μια εφαρμογή σε μια άλλη. Για παράδειγμα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διακόψει το παιχνίδι που παίζει και να ελέγξει τα email του ή να ακούσει μουσική και έπειτα να επιστρέψει γρήγορα στο παιχνίδι και να ξεκινήσει ακριβώς από το σημείο που το είχε αφήσει.

Πολλές βελτιώσεις έρχονται και στο Office 2010 που είναι πλήρως ενσωματωμένο στο Windows Phone. Ο χρήστης μπορεί να συγχρονίζει τα έγγραφά του ανάμεσα στο SkyDrive και το τηλέφωνό του, ώστε να μπορεί να τα επεξεργάζεται όπου κι αν βρίσκεται.

Επιπλέον, η βελτιωμένη ενότητα «Office» προσφέρει περισσότερους τρόπους προβολής των εγγράφων, περιήγησης σε αυτά και αναζήτησής τους.  Το Excel Mobile προσφέρει πλέον ευκολότερη επιλογή κελιών, καθώς και αυτόματη άθροιση για γρήγορους υπολογισμούς.

Ο Internet Explorer 9 που είναι ενσωματωμένος στα Windows Phone 7.5 παρέχει HTML 5 υποστήριξη και αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του hardware του κινητού τηλεφώνου (hardware acceleration) για ταχύτερη και ομαλότερη περιήγηση στο Web.

Ο χρήστης μπορεί να έχει ταυτόχρονα πολλές καρτέλες ανοιχτές, να λάβει προτεινόμενες αναζητήσεις, καθώς πληκτρολογεί στη γραμμή διευθύνσεων και να πατήσει σε αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ιστοσελίδων για να τους καλέσει ή να τις βρει αντίστοιχα.

Ο Internet Explorer είναι επίσης προσαρμοσμένος στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μοιράζεται ιστοσελίδες μέσω email ή στα κοινωνικά δίκτυα, απευθείας από τον browser του τηλέφωνου.

Τα Windows Phone 7.5 επίσης συνεχίζουν να ενσωματώνουν τις καλύτερες και σημαντικότερες υπηρεσίες και λύσεις της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Bing, Windows Live και Xbox LIVE.

Τα Windows Phone 7.5 με μία ματιά

Κρατήστε επαφή με τον στενό σας κύκλο: Η νέα εφαρμογή Ομάδες επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν ομάδες από τις επαφές τους και να τις μετατρέψουν σε Live Tile στην οθόνη Έναρξης.

Μην χάνετε τίποτα: Με το νέο χαρακτηριστικό What’s New των Windows Phone 7.5, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν την επικοινωνία που λαμβάνουν από όλες τους τις επαφές από ένα σημείο, είτε πρόκειται για κλήση, γραπτό μήνυμα, email ή ενημέρωση σε κοινωνικό δίκτυο.

Δυνατότητα Multitasking: Το έξυπνο multitasking των Windows Phone 7.5 δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας πολλαπλών εφαρμογών.

Κρατώντας τη σειρά:
Τα Windows Phone 7.5 οργανώνουν την πληροφορία βάζοντάς την σε σειρά, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν όλη την επικοινωνία τους με μια επαφή από ένα μόνο σημείο, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων κειμένου, άμεσων μηνυμάτων και μηνυμάτων στο Facebook.  

Ένας εξυπνότερος τρόπος για την χρήση των εφαρμογών: Οι εφαρμογές βρίσκονται στο επίκεντρο της εμπειρίας των Windows Phone και τα Windows Phone 7.5 χτίζουν πάνω σε αυτή τη βάση, ενσωματώνοντας εφαρμογές στη βασική εμπειρία, όπως την αναζήτηση, τη μουσική και το video, τις εικόνες και τα παιχνίδια.

Βρείτε και μοιραστείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές:: Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν εφαρμογές μέσω διαδικτύου, να τις κατεβάσουν και να τις εγκαταστήσουν απευθείας στο κινητό τους, καθώς και να μοιραστούν τις αγαπημένες τους μέσω Facebook και Twitter.

Αναγνωρίζοντας την κομβική σημασία που παίζουν οι εφαρμογές στην εμπειρία του χρήστη στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τα Windows Phone 7.5 επικεντρώνονται στη σύνδεση εφαρμογών, tasks και εμπειριών μέσα από τα Live Tiles και τα Hubs, μια προσέγγιση την οποία η Microsoft ονομάζει «εξυπνότερο τρόπο χρήσης εφαρμογών».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Lees: «Οι εφαρμογές αποτελούν ένα φανταστικό εργαλείο, καθώς διευρύνουν τις δυνατότητες του τηλεφώνου. Ωστόσο το κύριο πρόβλημα με τις εφαρμογές είναι ότι βρίσκονται απομονωμένες μέσα σε ‘στεγανά’. Με τα Windows Phone 7.5, η πληροφορία εντός των εφαρμογών απεγκλωβίζεται και εμφανίζεται απευθείας στην οθόνη Έναρξης μέσω των Live Tiles ή κατηγοριοποιείται μέσω των Hubs».

Οι χρήστες μπορούν μέσω του People Hub να δουν ενημερώσεις από όλα τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία συμμετέχουν, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Εάν κάποιος θέλει να παρακολουθεί τον καιρό δύο περιοχών, μπορεί να δημιουργήσει ένα Live Tile για να παρακολουθεί τον καιρό σε διάφορες περιοχές.

Τα Windows Phone διαθέτουν περίπου 30.000 εφαρμογές στο marketplace, συμπεριλαμβανομένου του 90% των πιο δημοφιλών τίτλων που είναι διαθέσιμοι και στις κυρίαρχες ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Οι χρήστες μπορούν πλέον να αγοράζουν εφαρμογές και από το Web Marketplace

Στην τελευταία αναβάθμιση των Windows Phone περιλαμβάνεται επίσης η εφαρμογή App Connect , η οποία προτείνει χρήσιμες εφαρμογές όσο ο χρήστης κάνει αναζητήσεις ή ολοκληρώνει κάποια εργασία στο κινητό του.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε