Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Η Microsoft στρέφεται εναντίον του Flash!

Η Microsoft στρέφεται εναντίον του Flash!

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία plugin-free έκδοση του Internet Explorer.
 

Μετά την Apple που απαγόρευσε την χρήση του Flash στον Safari των iOS συσκευών ήρθε και η σειρά της Microsoft να απαγορεύσει τη χρήση του Flash καθώς και κανενός άλλου plugin στη “Metro” έκδοση του νέου Internet Explorer 10. 
 
Παράλληλα η εταιρία θα κυκλοφορήσει ακόμα μία έκδοση (legacy) του δημοφιλούς browser, η οποία θα έχει την κλασική εμφάνιση με αυτή που χρησιμοποιείται στα Windows 7 και θα επιτρέπει και τη χρήση plugins.
 
Σύμφωνα με δήλωση του team leader για την ανάπτυξη του Internet Explorer, Dean Hachamovitch, η Metro έκδοση του Internet Explorer, θα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μεγαλύτερη αυτονομία στη μπαταρία τους, περισσότερη ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων και φυσικά σταθερότητα. 
 
Ενώ συμπλήρωσε οτι αφού πλέον υπάρχουν εργαλεία όπως η HTML5, το Flash δεν είναι απαραίτητο και το μόνο που θα καταφέρουν αν κρατήσουν συμβατότητα με αυτό αλλά και με άλλα παρόμοια plugins είναι να υποβαθμιστεί η εμπειρία πλοήγησης.
 

Για την ώρα η Adobe δεν έχει σχολιάσει τη δήλωση του Dean Hachamovitch, όμως είναι γεγονός οτι συνέχεια προσπαθεί να εξελίσσει και να βελτιώνει τις λειτουργίες του Flash. 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε