Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα ένα… smartphone!

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα ένα… smartphone!

To HTC Nexus Οne αναμένεται να είναι ο πρώτος από τους μικροσκοπικούς δορυφόρους που ετοιμάζεται να στείλει η NASA στο διάστημα.

Η NASA φαίνεται να είναι έτοιμη μετά από δύο χρόνια ατελείωτων δοκιμών, να στείλει το πρώτο smartphone στο διάστημα, με σκοπό να γίνει ο πιο μικρός δορυφόρος της.
 
Οι δοκιμές της NASA έχουν γίνει πάνω στο HTC Nexus One και στο “μενού” τους περιλάμβαναν τοποθέτηση της συσκευής σε θερμικούς θαλάμους, πολλές μα πολλές όμως δονήσεις, ακόμα και πτήση σε μεγάλο υψόμετρο δοκίμασαν για να δουν τις αντοχές του smartphone. 
 
Το βίντεο που βλέπετε τραβήχτηκε το 2010 από την κάμερα του κινητού το οποίο είχε τοποθετηθεί σε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα.

Ο σκοπός που γίνονται όλα αυτά είναι για να μπορέσουν κάποια στιγμή να κατασκευάσουν φθηνότερους και μικρότερους δορυφόρους, χρησιμοποιώντας smartphones για την πραγματοποίηση των βασικών λειτουργιών μιας και πλέον έχουν εξελιχθεί αρκετά και διαθέτουν γρήγορους επεξεργαστές, πολλαπλούς αισθητήρες, κάμερες υψηλής ποιότητας και δέκτες GPS.

 
Αν αναλογιστή κανείς μάλιστα οτι  η υπολογιστική δύναμη του Nexus One, είναι κατά 100 φορές πιο δυνατή από τους περισσότερους δορυφόρου που βρίσκονται ήδη σε τροχιά τότε μάλλον η NASA καλά κάνει και δοκιμάζει και αυτό..
 
Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του Nexus One, όμως η HTC αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για μελλοντικές αποστολές νέων μοντέλων της στο διάστημα σε συνεργασία πάντα με τη NASA.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε