Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πρώτου τουριστικού διαστημόπλοιου!

H Virgin πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη αυτόνομη πτήση του πυραυλοκίνητου αεροσκάφους SpaceShipTwo το οποίο κατάφερε κι έμεινε στον αέρα για 11 λεπτά χωρίς να πυροδοτήσει τους κινητήρες
 
To πυραυλοκίνητο αεροσκάφος της Virgin, που μελλοντικά θα μεταφέρει τουρίστες στο όριο του διαστήματος αρχικά μεταφέρθηκε σε ύψος 13.700 με τη βοήθεια του μητρικού σκάφους του που ονομάζεται WhiteKnightTwo και στη συνέχεια αποσυνδέθηκε με τους δύο πιλότους να το ελέγχουν ανεμόπτερο μέχρι την προσγείωσή του.

Στο μέλλον, το SpaceShipTwo μετά την αποσύνδεσή του από το μητρικό σκάφος πρόκειται να πυροδοτεί τον κινητήρα με αποτέλεσμα να ανεβαίνει σχεδόν κατακόρυφα μέχρι το ύψος των 100 χιλιομέτρων όπου εκεί, οι επιβάτες θα βιώνουν την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας για περίπου 3 λεπτά, πριν αρχίσουν το ταξίδι της επιστροφής.
 

Οι διαστημικές πτήσεις της Virgin, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το 2013 και θα αναχωρούν από ένα ιδιωτικό διαστημικό σταθμό που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Μεξικό.

Τέλος η τιμή του εισιτηρίου για μια βόλτα με το SpaceShipTwo θα αγγίζει τα 200.000 δολάρια ενώ μέχρι σήμερα η εταιρία έχει συγκεντρώσει 50 εκατ. δολάρια από τις προκαταβολές των επιβατών.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε