Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Θεσσαλονίκη βάζει DIGEΑ

Απο σήμερα η Θεσσαλονίκη μπαίνει…


…στον κόσμο της Digea και πλέον οι κάτοικοι της θα απολαμβάνουν την τηλεόραση με καθαρή εικόνα και ψηφιακό σήμα.

Η Digea είναι μια εταιρεία που δημιούργησαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR,) και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.Το όνομα Digea συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα και προέρχεται από τον συγκερασμό των λέξεων Digital (ψηφιακή) και Γαία (Γη).

Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από τον Κορινθιακό Κόλπο και συνεχίζοντας στη Θεσσαλονίκη, η επέκτασή της θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012 όπου απο εκεί και πέρα δεν θ υπάρχει πια αναλογικό σήμα.
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε για να μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση είναι να αγοράσετε τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή που κοστίζει γύρω στα 50€ και μπορείτε να τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Η εγκατάσταση του είναι πολύ εύκολη οπότε δεν χρειάζεστε κάποιον τεχνικό να σας βοηθήσει.             Tα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι
κορυφαία ποιότητα εικόνας & ήχου και μάλιστα δωρεάν χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος μπορείτε να προγραμματίσετε την εγγραφή κάποιου προγράμματος, να πληροφορηθείτε για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και για ό,τι ακολουθεί Στο μέλλον θα υπάρξουν περισσότερες επιλογές καναλιών καθώς και επιλογή (HDTV) .
Επόμενος σταθμός της DIGEA, η Αθήνα.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε