Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Iδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια δίνουν τα Windows 8

Iδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια δίνουν τα Windows 8

Η Microsoft υποστηρίζει τα Windows 8 είναι “καλύτερα Windows” από τα 7 ειδικότερα σε θέματα ασφαλείας.

Η εταιρεία έχει δώσει μεγάλο βάρος στη βελτίωση της ασφάλειας ώστε οι χρήστες των Windows 8 να μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια σε εταιρικά δίκτυα.  Θα χρησιμοποιούν antivirus και ασφαλή έλεγχο με βάση ρόλους για την πιστοποίηση των χρηστών.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Windows 8 στο Άμστερνταμ, ο Bill Karagournis, διαχειριστής του προγράμματος, αποκάλυψε το έργο που έχει κάνει η Microsoft με το UEFI (unified extended firmware interface), καθώς και σε συνεργασία με κατασκευαστές hardware και chip που ανέπτυξαν τον έλεγχο του λειτουργικού κατά την εκκίνηση.
 
Ένας υπολογιστής, μόλις ενεργοποιηθεί τρέχει το BIOS, το οποίο εκτελεί αυτό που ονομάζεται πρόγραμμα φόρτωσης εκκίνησης (boot loader program),το οποίο με τη σειρά του, ξεκινά τα Windows. Ένας hacker θα μπορούσε να επέμβει στο bootloader και να το κάνει να εκτελεί κακόβουλο λογισμικό πριν φορτώσουν τα windows. Για να αποφευχθεί αυτό, υπάρχει ένα ειδικό λογισμικό που επιβεβαιώνει ότι ο bootloader είναι «καθαρός» και δεν έχει αλλοιωθεί από κακόβουλες εφαρμογές.

Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε