Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατάργηση βασανιστήριων στην Κίνα στους ιντερνετόπληκτους

Κατάργηση βασανιστήριων στην Κίνα στους ιντερνετόπληκτους

Σε μερικούς ίσως είναι αδιανόητο, οτι κάποιες χώρες χρησιμοποιούν ακόμα πρωτόγονες μεθόδους…

…για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που αξιολογούνται ως προβλήματα. Στην Κίνα έχουν θεσπιθεί εξοντωτικές πρακτικές για να συνετίστει κάποιος έφηβος που σερφάρει στο Internet περισσότερο από το φυσιολογικό. Στην προσπάθειά της να δείξει ότι είναι μια σύγχρονη χώρα με ανθρώπινο πρόσωπο, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει τα βασανιστήρια από τις μεθόδους σωφρονισμού.

Στην Κίνα έχει η εξάρτηση από το Internet έχει χαρακτηριστεί ως ψυχιατρική διαταραχή. Για να συνετίστούν, λοιπόν, οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα κέντρα αποτοξίνωσης, τα οποία όμως μοιάζουν περισσότερο με στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι νέοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης και πνευματικής καθοδήγησης από ενήλικες.

Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα συμπεριελαμβανόταν και σωματική βία, η οποία οδήγησε και σε έναν επιβεβαιωμένο θάνατο ανηλίκου αλλά και σε πολλούς τραυματισμούς. παρόλο που η Κίνα αγνοεί συστάσεις άλλων χωρών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αντιδράσεις για αυτά τα κέντρα υποχρέωσαν τις κινεζικές αρχές σε άρση και απαγόρευση των βασανιστηρίων.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε