Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο Internet

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση του εγκλήματος στο Internet

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβεβαιώσει ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο διασφάλισης του κυβερνοχώρου (EC3) άρχισε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου για να βοηθήσει την προστασία των κρατών μελών από τις δικτυοκεντρικές απειλές.

 
Σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας το άνοιγμα του EC3, η επίτροπος κα Cecilia Malmström, δήλωσε ότι το κέντρο θα επιτρέψει στην ΕΕ να καταπολεμήσει το έγκλημα σε πολλαπλά μέτωπα.
«Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν άμεσα τις νέες τεχνολογίες για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους. Διεισδύουν σε υπολογιστές, τραπεζικούς λογαριασμούς, χρηματοοικονομικές συναλλαγές … κλέβουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών και ταυτότητες και μπορούν επίσης να επιτεθούν σε smartphones και προφίλ κοινωνικών δικτύων. Πολύ λίγα εγκλήματα έχουν αναφερθεί και πολύ λιγότερα έχουν λυθεί … έτσι γι’αυτό πρέπει να εργαστούμε από κοινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση … και το EC3 θα είναι ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε για να δείξει στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ότι είμαστε εδώ για να τους σταματήσουμε» πρόσθεσε η κα Malmström.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε