Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυκλοφόρησε το νέο Final Cut Pro X!

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Final Cut Pro X, της καινούριας επαναστατικής έκδοσης του δημοφιλούς λογισμικού, το οποίο ουσιαστικά επαναπροσδιορίζει το επαγγελματικό μοντάζ.

Το νέο Final Cut Pro X έχει τη δυνατότητα να κατηγοριοποιεί αυτόματα τα περιεχόμενα του χρήστη με βάση κριτήρια της επιλογής του και είναι ειδικά σχεδιασμένο σε 64-bit.

Σύμφωνα με τον Philip Schiller, Αντιπρόεδρο του WorldWide Product Marketing της Apple, το Final Cut Pro X είναι η καλύτερη σουίτα για επαγγελματικό μοντάζ από την εποχή κυκλοφορίας του πρώτου Final Cut Pro και όπως χαρακτηριστικά είπε «Το δοκίμασαν ήδη μερικοί από τους καλύτερους του είδους παγκοσμίως στο χώρο του μοντάζ και έμειναν άναυδοι».


Στην καρδιά του Final Cut Pro X βρίσκεται το Magnetic Timeline, μια καινοτόμος και ευέλικτη προσέγγιση στο μοντάρισμα του υλικού χωρίς tracks, το οποίο επιτρέπει την οργάνωση των video με όποιο τρόπο επιθυμεί ο χρήστης.

Χρησιμοποιώντας το Clip Connections, μπορούν να συνδεθούν τα πρωταρχικά video με δευτερεύοντα στοιχεία, όπως τίτλους τέλους ή μουσικά εφέ, έτσι ώστε να παραμένουν απόλυτα συγχρονισμένα κατά τη μεταφορά τους.

Ακόμα, μπορείτε να συνδυάσετε σχετικά με την ιστορία στοιχεία σε ένα συνολικό κλιπ, το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε ως ένα, ενιαίο κλιπ.

Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό Auditions επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ διαφόρων κλιπ, ώστε να μπορούν να συγκριθούν εναλλακτικές λήψεις.
To Content Auto-Analysis σκανάρει τα αρχεία και αρχειοθετεί τα video χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παίρνει και τα οργανώνει σε Smart Collections, έτσι ώστε η αναζήτηση των video να γίνεται εύκολα με βάση τις λήψεις που έχουν γίνει, τον τύπο του αρχείου, αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων μέσα στο πλάνο.


Σχεδιασμένο από το μηδέν, το Final Cut Pro X είναι μία εφαρμογή στα 64-bit, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο του νέους υπολογιστές Μac και το λογισμικό τους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να υπάρχουν διαστήματα αναμονής ακόμα και όταν ο χρήστης δουλεύει με 4Κ video.

H multi-threaded επεξεργασία και GPU στην κάρτα γραφικών που χρησιμοποιεί, κάνει το rendering στο background  απίστευτα γρήγορο ενώ διαθέτει κι εκπληκτικές επιδόσεις στην αναπαραγωγή του video. Επιπροσθέτως το ColorSync, διασφαλίζει την ποιότητα του χρώματος καθ’ όλη την διάρκεια της επεξεργασίας του video.


Το Final Cut Pro X περιέχει πανίσχυρα εργαλεία για την επεξεργασία του ήχου αλλά και της διόρθωσης του χρώματος και συνοδεύεται από δύο εφαρμογές: το Motion 5 για επαγγελματικά γραφικά με κίνηση και το Compressor 4 για προηγμένη κωδικοποίηση αρχείων, διαθέσιμα και αυτά από το Mac App Store.


Τέλος η τιμή του ξεκινάει από 239,99€ μέσα από το Mac App Store ενώ είναι από εκεί είναι επίσης διαθέσιμα, το Motion 5 και το Compressor 4 στην τιμή των 39,99€ το καθένα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε