Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυβερνοεπίθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο από τους HighTech Brazil HackTeam

Κυβερνοεπίθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο από τους HighTech Brazil HackTeam

Λίγες ώρες μετά το ξεκίνημα του 2013, η πρώτη επίθεση δεν άργησε να έρθει…

Σύμφωνα με  το Secnews.gr, Βραζιλιάνοι hackers προχώρησαν σε κυβερνοεπίθεση και αλλοίωση ιστοσελίδας εναντίον του Ελληνικού Εθνικού Τυπογραφείου
 
Το Εθνικό Τυπογραφείο είναι τεχνική παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών και η γενική του αρμοδιότητα συνίσταται στην έκδοση και κυκλοφορία της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καθώς και στην κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών.
 
Οι Βραζιλιάνοι hackers  με τα ψευδώνυμα “oOne – CrazyDuck – Otrasher – L34NDR0” που ανήκουν στην γνωστή ομάδα “HighTech Brazil HackTeam” προχώρησαν σε αλλοίωση της κεντρικής ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου όπως είναι εμφανές παρακάτω:
 
Οι hackers στο μήνυμά τους δεν ξεκαθαρίζουν τους λόγους της επίθεσης ή τι δεδομένα άντλησαν από την ιστοσελίδα ή τις υποδομές του Εθνικού Τυπογραφείου.
 
Η ομάδα HighTech Brazil είναι μια σχετικά νέα αλλά εξαιρετικά δραστηριοποιούμενη τον τελευταίο καιρό ομάδα, με πολλαπλά και εντυπωσιακά επιτυχή χτυπήματα στο ενεργητικό της. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων (και όχι μόνο) σε όλο τον κόσμο (ακόμα και σε στόχους υψηλού ρίσκου και σημαντικότητας όπως η Interpol).
 
Δεν αποκλείεται λοιπόν, η εξαιρετικά ενεργητική ομάδα έστρεψε τα “ηλεκτρονικά” πυρά της εναντίον Ελληνικών στόχων για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι μέχρι αυτή την στιγμή.
Από την φύση της επίθεσης, θεωρούμε οτι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με χρήση κάποιας αδυναμίας του εξυπηρετητή ιστοσελίδων που επέτρεψε ανάρτηση αλλοιωμένου περιεχομένου. 
 
Η επίθεση πιθανόν να είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, κάτι το οποίο σημαίνει οτι οι αρμόδιοι διαχειριστές θα πρέπει να δράσουν ΑΜΕΣΑ ωστε να περιορίσουν στο μέγιστο βαθμό την έκθεση των δεδομένων του Ε.Τ στους επιτιθέμενους. 
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε