Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάθετε τα πάντα για τη νέα έκδοση του Windows Phone!

Η Microsoft παρουσίασε στις 24 Μαΐου την επόμενη σημαντική έκδοση των Windows Phone, με την κωδική ονομασία «Mango».

Το «Mango» περιλαμβάνει περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά, προσφέροντας καινούριες δυνατότητες γύρω από την επικοινωνία, τις εφαρμογές και το διαδίκτυο.

Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες των Windows Phone 7 από το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η ενσωμάτωσή της στα νέα κινητά τηλέφωνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των ανανεώσεων των συσκευών θα δοθούν κοντά στην ημερομηνία διάθεσής τους.

Την ίδια χρονική περίοδο, τα Windows Phone θα διατεθούν σε επιπλέον γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής γλώσσας, επίσης περισσότερες χώρες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Marketplace, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες με επιπλέον κατασκευαστές.

Η εμπειρία χρήσης των smartphones πιστεύεται από πολλούς οτι είναι περίπλοκη λόγω των πολλών διαφορετικών εφαρμογών και λογαριασμών που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, αλλά χρησιμοποιούνται για διάφορα επίπεδα επικοινωνίας, όπως τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα, τα email και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, καθώς επίσης και τα status updates, τα tweets, τα check-ins, τις αναρτήσεις φωτογραφιών και το tagging.

Με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη πολυπλοκότητα, η έκδοση Mango οργανώνει τις πληροφορίες αυτές με βάση το πρόσωπο ή την ομάδα, με την οποία ο χρήστης επιθυμεί να αλληλεπιδράσει, και όχι βάσει της εφαρμογής που πρέπει να χρησιμοποιήσει.

Ετσι υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ sms, chat στο Facebook και Windows Live Messenger, μέσα στην ίδια συνομιλία καθώς και η ομαδοποίηση των επαφών στα Live Tiles προκειμένου ο χρήστης να βλέπει τα τελευταία status updates στην  Οθόνη Έναρξης και να αποστέλλει γρήγορα κείμενο, email ή άμεσο μήνυμα σε μία ολόκληρη ομάδα.

Τα feeds στo Twitter και στο Linked In τώρα ενσωματώνονται στις κάρτες επαφών. Επίσης, το Mango περιλαμβάνει ενσωματωμένα Facebook check-ins και το νέο λογισμικό ανίχνευσης προσώπων, το οποίο καθιστά ευκολότερο το γρήγορο tag φωτογραφιών και την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.
 
Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης πολλαπλών λογαριασμών email μέσα από ένα μόνο inbox. Οι συζητήσεις εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να είναι διαρκώς ενημερωμένοι για το τελευταίο email που έχουν λάβει.

Τα Windows Phone αλλάζουν τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις εφαρμογές. Σήμερα η χρηστικότητά τους αξιολογείται βάσει του τι μπορεί να γίνει μέσα στην εφαρμογή, ωστόσο η δυναμική των εφαρμογών σχετίζεται με τον τρόπο που αυτές μπορούν να ενσωματωθούν απευθείας στις βασικές εμπειρίες του τηλεφώνου.

Πέρα από τη δυνατότητα έγκαιρης λήψης ειδοποιήσεων και αναβαθμίσεων των εφαρμογών απευθείας από την Οθόνη Έναρξης, το Mango θα δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται οι εφαρμογές ως μέρος αποτελεσμάτων αναζήτησης και μέσα από τα Hubs των Windows Phone με αποτέλεσμα, μια χρήσιμη εφαρμογή είναι πιθανότερο να βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει όταν χρειάζεται.

Συνδέοντας εφαρμογές με αποτελέσματα αναζήτησης και ενισχύοντας την ενσωμάτωσή τους με τα Hubs των Windows Phone, συμπεριλαμβανομένων των Music & Video Hub και Pictures Hub, το Mango επιτρέπει στις εφαρμογές να εμφανίζονται όταν και όπου χρειάζεται. Βελτιωμένα Live Tiles.

Απόκτηση πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογών χωρίς να απαιτείται να τις ανοίξει ο χρήστης. Τα Live Tiles γίνονται πλέον πιο δυναμικά και μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες.

Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών σε χρήση και δυνατότητα λειτουργίας των εφαρμογών στο background, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της ζωής της μπαταρίας και της απόδοσης.
 
Εκτός από την ενσωμάτωση του Internet Explorer, το Mango συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη του διαδικτύου με τις μοναδικές δυνατότητες του τηλεφώνου, όπως το location awareness, την κάμερα και την πρόσβαση σε εφαρμογές, παρουσιάζοντας έναν νέο τρόπο αξιοποίησης του διαδικτύου που παρέχει αποτελέσματα περισσότερο προσαρμοσμένα στο χρήστη.

Το νέο λειτουργικό διαθέτει ακόμά ένα browser που βασίζεται στον δυναμικό IE9 περιλαμβάνοντας υποστήριξη για HTML5 και hardware acceleration και ο οποίος προσφέρει περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Bing Vision, Music Search and Voice, για ευκολότερη εύρεση και επιλογή.

Έτσι κατά την αναζήτηση ενός προϊόντος, ταινίας, εκδήλωσης ή χώρου, εμφανίζεται μια σύντομη περίληψη με χρήσιμες πληροφορίες, όπου περιλαμβάνονται και σχετικές εφαρμογές.
 
Από τον Οκτώβριο του 2010, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα Windows Phone 7, το Windows Phone διευρύνεται σταθερά, έχοντας πλέον περισσότερες από 17.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο Marketplace, καθώς και συσκευές Windows Phone διαθέσιμες από μια σειρά συνεργατών διεθνώς, ενώ προσφάτως ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τη Nokia.

Με το Mango, το οικοσύστημα των Windows Phone θα διευρυνθεί περαιτέρω μέσα από νέες συνεργασίες με τις εταιρίες Acer Inc., Fujitsu Ltd και την ZTE Corp..

Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει επιπλέον γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα ελληνικά, ενώ θα διευρύνει σημαντικά τη λίστα των χωρών στις οποίες οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μέσω του Windows Phone Marketplace.

Τέλος, η δοκιμαστική (beta) έκδοση των δωρεάν εργαλείων Windows Phone Developer για την ανάπτυξη της νέας γενιάς εφαρμογών και παιχνιδιών Mango θα είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό στην ιστοσελίδα της Microsoft άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει το Mango για τους developers, καθώς και τα εργαλεία και το link για την ιστοσελίδα για download, είναι διαθέσιμες εδώ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε