Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαζικές αγωγές κατά της Apple για to iPhone 4

Μαζικές αγωγές κατά της Apple για to iPhone 4

Καταναλωτές κατηγορούν την εταιρεία για “απάτη και εσκεμμένη παραπλάνηση” σε ότι αφορά το σήμα λήψης.

Οι χρήστες του iPhone 4 κατηγορούν την Apple ότι εσκεμμένα απέκρυψε τα προβλήματα λήψης που παρουσιάζει η συσκευή λόγω κακοτεχνίας στην κεραία της. Στο κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναφέρεται οτι το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα.

Το iPhone 4 έχει μεταλλικό περίβλημα στα πλάγια, το οποίο λειτουργεί και ως κεραία Wi-Fi από τη μία πλευρά και ως κεραία κινητής τηλεφωνίας από την άλλη. Η ίδια η εταιρεία -που θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες- παραδέχθηκε οτι τo σήμα του δικτύου γίνεται εξαιρετικά αδύναμο όταν ο χρήστης αγγίζει το περίβλημα του τηλεφώνου στην κάτω αριστερή γωνία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ενάγοντες η εταιρεία όχι μόνο δεν προσέφερε τεχνική υποστήριξη στους πελάτες της αλλα τους αντιπρότεινε τρεις επιλογές: να “κρατούν τα τηλέφωνά τους με άβολο και αφύσικο τρόπο”, να πληρώσουν 10 δολάρια για να επιστρέψουν τη συσκευή ή να αγοράσουν έναντι 29,95 δολαρίων τη λαστιχένια θήκη της Apple, που λύνει το πρόβλημα λήψης.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δικηγορικό γραφείο στην Καλιφόρνια δέχτηκε σε μία μόνο ημέρα 1.400 email από οργισμένους αγοραστές που επιθυμούν να καταθέσουν και εκείνοι αγωγή εναντίον της Apple.

Πάντως, η εταιρεία έμμεσα παραδέχεται το ελάττωμα δημοσίευοντας αγγελία με την οποία ζητά να προσλάβει μηχανικούς που ειδικεύονται στις κεραίες.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε