Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μετά το iOS… και το Android καταγράφει που πήγες!

Μετά το iOS… και το Android καταγράφει που πήγες!

Ένας αναλυτής ανακάλυψε ότι και τα smartphones που τρέχουν το λειτουργικό της Google Android καταγράφουν τις τοποθεσίες από τις οποίες πέρασε ο χρήστης και αποθηκεύουν αυτά τα δεδομένα στη συσκευή.

Λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη ερευνητών οτι το iOS και το iPhone καταγράφουν και στη συνέχεια αποθηκεύουν όλες τις τοποθεσίες από τις οποίες πέρασε ο χρήστης, ένας Σουηδός προγραμματιστής, ανακάλυψε οτι και τα Android κινητά κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Ο Σουηδός προγραμματιστής Magnus Ericsson δημιούργησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Android-locdump το οποίο μπορεί και ψάχνει στην cache της συσκευής και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην περάσουν απαρατήρητα 2 αρχεία τα οποία περιέχουν πληροφορίες για τους τελευταίους πύργους κινητής τηλεφωνίας και τα Wi-Fi δίκτυα που που επικοινώνησε η συσκευή.

Η μόνη διαφορά του αρχείου που βρίσκεται στα Android από αυτό που βρίσκεται στο iPhone και στις iOS συσκευές είναι οτι στα Android τα δεδομένα αυτά γράφονται από πάνω από τα υπόλοιπα όταν γεμίσει η μνήμη αλλά και η πρόσβαση τους απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή στη συσκευή οπότε δεν είναι τόσο εύκολα να τα αποκτήσει κάποιος.

Επίσης κυκλοφόρησε και η φήμη οτι τα δεδομένα που μαζεύει το Android smartphone, στέλνονται πίσω στην Google όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανέναν.

Τέλος σύμφωνα με την Google, ο χρήστης ενημερώνεται για τα δεδομένα τα οποία καταγράφονται και στέλνονται στους servers της εταιρίας και φυσικά η διαδικασία αυτή είναι ανώνυμη και γίνεται μόνο και μόνο για να βελτιωθούν υπηρεσίες.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε