Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Μετά το Megaupload έρχεται το… Μega!

Μετά το Megaupload έρχεται το… Μega!

Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Megaupload έρχεται με πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Wired, ο ιδρυτής του Megaupload Kim Schmitz ή Kim DotCom, αποκάλυψε αρκετά στοιχεία της νέας υπηρεσία του. 
 
Ο διάδοχος του δημοφιλούς Megaupload θα ονομάζεται «Mega» και θα επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάζουν», να αποθηκεύουν και να μοιράζονται τα αρχεία τους με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια αφού θα μπορούν να τα κωδικοποιούν για να μην υπάρχει κάποιος κίνδυνος ακόμα και μετά από έφοδο της αστυνομίας ή από εισβολή κάποιου hacker. 
 
Σύμφωνα με δήλωση του ιδρυτή του “Mega”, oτι αρχείο ανεβαίνει στην ιστοσελίδα θα παραμείνει «κλειστό» και προσωπικό.
 
Με αυτό τον τρόπο φυσικά το “Mega” δεν θα μπορεί να γνωρίζει και να είναι υπεύθυνο για τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες, έτσι ώστε να «θωρακιστεί» νομικά η νέα υπηρεσία όμως θα υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα επιτρέπουν σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να στέλνουν ειδοποιήσεις με τις οποίες θα ζητούν την αφαίρεση παράνομων αρχείων ενώ πολλές εταιρίες θα μπορούν από μόνες τους να αφαιρούν αρχεία που παραβιάζουν τα δικαιώματα τους αφού πρώτα όμως έχουν συμφωνήσει οτι δεν πρόκειται να μηνύσουν την υπηρεσία.
 
Με όλα αυτά ο Kim Dotcom υποστηρίζει οτι η νέα υπηρεσία του προστατεύεται νομικά και δεν θα έχει τα ίδια προβλήματα που είχε το Megaupload.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε