Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 7 Αθήνα Αναλυτικά

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 11:11
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 11:11

Η Microsoft ανακοίνωσε το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας της, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά τα επίπεδα ανθρώπινης κατανόησης.
Οι ερευνητές της Μicrosoft με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου που αναπτύχθηκε με το deep learning Computational Network Toolkit της εταιρίας, κατάφεραν να κάνουν τον υπολογιστή να καταλάβει το περιεχόμενο της ομιλίας με μόλις 5.9% απώλειες, αριθμός που ακόμα και οι άνθρωποι χάνουν σε μια συζήτηση με κάποιον.
Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να μπορέσει να εφαρμόσει την αναγνώριση ομιλίας σε συνθήκες καθημερινότητας, δηλαδή με εξωτερικούς θορύβους αλλά και με τη χρήση πολλαπλών χρηστώ ταυτόχρονα.
Ο επικεφαλής επιστήμονας της Microsoft στον τομέα της ομιλίας, Xuedong Huang δήλωσε ότι το γεγονός αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα ενώ η προηγούμενη μέτρηση ρεκόρ που είχε γίνει τον προηγούμενο μηνα ήταν 6.3% απώλειες.
Τέλος η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, οι προγραμματιστές της οποίας θα πρέπει να προγραμματίσουν την τεχνητή νοημοσύνη της έτσι ώστε να μπορεί να “καταλαβαίνει” το νόημα των φράσεων και να αντιδρά σε αυτές και όχι μόνο να τις ακούει.
Tags: MICROSOFT

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εγκρίθηκε η εξαγορά του Linedin από τη Microsoft! Εγκρίθηκε η εξαγορά του Linedin από τη Microsoft!
  2. Η Microsoft ετοιμάζει την “απόλυτη φορητή συσκευή”! Η Microsoft ετοιμάζει την “απόλυτη φορητή συσκευή”!
  3. Η κλασική πασιέντζα των Windows έρχεται και στα smartphones! Η κλασική πασιέντζα των Windows έρχεται και στα smartphones!
  4. Η Microsoft επενδύει στους κβαντικούς υπολογιστές! Η Microsoft επενδύει στους κβαντικούς υπολογιστές!
  5. Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό για να χρησιμοποιείς το Skype! Δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό για να χρησιμοποιείς το Skype!
  6. Άγριος πόλεμος ανάμεσα στη Google και τη Microsoft εξαιτίας ενός επικίνδυνου bug Άγριος πόλεμος ανάμεσα στη Google και τη Microsoft εξαιτίας ενός επικίνδυνου bug
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook