Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 11:11
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 11:11

Η Microsoft ανακοίνωσε το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας της, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά τα επίπεδα ανθρώπινης κατανόησης.

Οι ερευνητές της Μicrosoft με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου που αναπτύχθηκε με το deep learning Computational Network Toolkit της εταιρίας, κατάφεραν να κάνουν τον υπολογιστή να καταλάβει το περιεχόμενο της ομιλίας με μόλις 5.9% απώλειες, αριθμός που ακόμα και οι άνθρωποι χάνουν σε μια συζήτηση με κάποιον.
Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να μπορέσει να εφαρμόσει την αναγνώριση ομιλίας σε συνθήκες καθημερινότητας, δηλαδή με εξωτερικούς θορύβους αλλά και με τη χρήση πολλαπλών χρηστώ ταυτόχρονα.
Ο επικεφαλής επιστήμονας της Microsoft στον τομέα της ομιλίας, Xuedong Huang δήλωσε ότι το γεγονός αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα ενώ η προηγούμενη μέτρηση ρεκόρ που είχε γίνει τον προηγούμενο μηνα ήταν 6.3% απώλειες.
Τέλος η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, οι προγραμματιστές της οποίας θα πρέπει να προγραμματίσουν την τεχνητή νοημοσύνη της έτσι ώστε να μπορεί να “καταλαβαίνει” το νόημα των φράσεων και να αντιδρά σε αυτές και όχι μόνο να τις ακούει.
Tags: MICROSOFT

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Στις 12 Ιουνίου η Microsoft παρουσιάζει το νέο Xbox! Στις 12 Ιουνίου η Microsoft παρουσιάζει το νέο Xbox!
  2. Έρχονται δύο νέες λειτουργίες στα Windows 10! Έρχονται δύο νέες λειτουργίες στα Windows 10!
  3. Tα Windows 10 είναι εγκατεστημένα στο 25% των υπολογιστών! Tα Windows 10 είναι εγκατεστημένα στο 25% των υπολογιστών!
  4. Η Microsoft ετοιμάζει cloud έκδοση των Windows 10! Η Microsoft ετοιμάζει cloud έκδοση των Windows 10!
  5. Πώς ένα νέο PC μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα σας Πώς ένα νέο PC μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα σας
  6. Google, Apple και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά Τραμπ Google, Apple και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά Τραμπ
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook