Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 22 Αθήνα Αναλυτικά

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 11:11
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 11:11

Η Microsoft ανακοίνωσε το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας της, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά τα επίπεδα ανθρώπινης κατανόησης.
Οι ερευνητές της Μicrosoft με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου που αναπτύχθηκε με το deep learning Computational Network Toolkit της εταιρίας, κατάφεραν να κάνουν τον υπολογιστή να καταλάβει το περιεχόμενο της ομιλίας με μόλις 5.9% απώλειες, αριθμός που ακόμα και οι άνθρωποι χάνουν σε μια συζήτηση με κάποιον.
Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να μπορέσει να εφαρμόσει την αναγνώριση ομιλίας σε συνθήκες καθημερινότητας, δηλαδή με εξωτερικούς θορύβους αλλά και με τη χρήση πολλαπλών χρηστώ ταυτόχρονα.
Ο επικεφαλής επιστήμονας της Microsoft στον τομέα της ομιλίας, Xuedong Huang δήλωσε ότι το γεγονός αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα ενώ η προηγούμενη μέτρηση ρεκόρ που είχε γίνει τον προηγούμενο μηνα ήταν 6.3% απώλειες.
Τέλος η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, οι προγραμματιστές της οποίας θα πρέπει να προγραμματίσουν την τεχνητή νοημοσύνη της έτσι ώστε να μπορεί να “καταλαβαίνει” το νόημα των φράσεων και να αντιδρά σε αυτές και όχι μόνο να τις ακούει.
Tags: MICROSOFT

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Στα... ουράνια οι μετοχές της Microsoft! Νέο ρεκόρ Στα... ουράνια οι μετοχές της Microsoft! Νέο ρεκόρ
  2. Τιμή ρεκόρ για τη μετοχή της Microsoft! Τιμή ρεκόρ για τη μετοχή της Microsoft!
  3. O Tim Cook και o Bill Gates ήταν υποψήφιοι Αντιπρόεδροι της Hillary Clinton! O Tim Cook και o Bill Gates ήταν υποψήφιοι Αντιπρόεδροι της Hillary Clinton!
  4. Η Microsoft κάνει αίτηση αντιμονοπωλιακής έγκρισης από την ΕΕ για το Linkedin Η Microsoft κάνει αίτηση αντιμονοπωλιακής έγκρισης από την ΕΕ για το Linkedin
  5. Η εφαρμογή του Instagram ήρθε στα Windows! Η εφαρμογή του Instagram ήρθε στα Windows!
  6. Η Nokia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της Android …Tablet! Η Nokia ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της Android …Tablet!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook