Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!

Microsoft: Για πρώτη φορά λογισμικό ομιλίας μπορεί και καταλαβαίνει όπως ο άνθρωπος!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 11:11
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2016 | 11:11

Η Microsoft ανακοίνωσε το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας της, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά τα επίπεδα ανθρώπινης κατανόησης.

Οι ερευνητές της Μicrosoft με τη χρήση ειδικού αλγόριθμου που αναπτύχθηκε με το deep learning Computational Network Toolkit της εταιρίας, κατάφεραν να κάνουν τον υπολογιστή να καταλάβει το περιεχόμενο της ομιλίας με μόλις 5.9% απώλειες, αριθμός που ακόμα και οι άνθρωποι χάνουν σε μια συζήτηση με κάποιον.
Το επόμενο βήμα της ομάδας είναι να μπορέσει να εφαρμόσει την αναγνώριση ομιλίας σε συνθήκες καθημερινότητας, δηλαδή με εξωτερικούς θορύβους αλλά και με τη χρήση πολλαπλών χρηστώ ταυτόχρονα.
Ο επικεφαλής επιστήμονας της Microsoft στον τομέα της ομιλίας, Xuedong Huang δήλωσε ότι το γεγονός αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα ενώ η προηγούμενη μέτρηση ρεκόρ που είχε γίνει τον προηγούμενο μηνα ήταν 6.3% απώλειες.
Τέλος η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana, οι προγραμματιστές της οποίας θα πρέπει να προγραμματίσουν την τεχνητή νοημοσύνη της έτσι ώστε να μπορεί να “καταλαβαίνει” το νόημα των φράσεων και να αντιδρά σε αυτές και όχι μόνο να τις ακούει.
Tags: MICROSOFT

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Έρχεται το οριστικό τέλος των Windows Vista! Έρχεται το οριστικό τέλος των Windows Vista!
  2. Οι νέες διαφημίσεις της Microsoft επιτρέπουν τη δοκιμή ενός παιχνιδιού πριν την αγορά! Οι νέες διαφημίσεις της Microsoft επιτρέπουν τη δοκιμή ενός παιχνιδιού πριν την αγορά!
  3. Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft μπορεί και γράφει κώδικα μόνη της! Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft μπορεί και γράφει κώδικα μόνη της!
  4. Xbox Arena Festival: Το μεγαλύτερο gaming event στην Ελλάδα επιστρέφει…ακόμα μεγαλύτερο! Xbox Arena Festival: Το μεγαλύτερο gaming event στην Ελλάδα επιστρέφει…ακόμα μεγαλύτερο!
  5. Η Ευρώπη ζητάει εξηγήσεις από τη Microsoft για το update των Windows 10 Η Ευρώπη ζητάει εξηγήσεις από τη Microsoft για το update των Windows 10
  6. Google και Microsoft εναντίον της πειρατείας! Google και Microsoft εναντίον της πειρατείας!