Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα διαμάχη Google εναντίον Bing!

Η Microsoft προσπαθεί να βελτιώσει την μηχανή αναζήτησής της, Bing, και να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Αυτό που δεν περίμενε όμως ήταν η Google να την κατηγορεί ότι “κλέβει” αποτελέσματα.

Έτσι σύμφωνα με τους ειδικούς της Google, μετά από κάποιους ελέγχους που έκαναν βάζοντας λέξεις και όρους που δεν υπάρχουν και φυσικά τα αποτελέσματα τους δεν εμφανίζονται σε καμία μηχανή αναζήτησης.

Στη συνέχει αφού έφτιαξαν μερικές εικονικές ιστοσελίδες άρχισαν να τις επισκέπτονται και στη συνέχεια να εμφανίζονται για τους όρους αυτούς.

Μετά από 2 εβδομάδες μερικά από τα αποτελέσματα αυτά της Google, άρχισαν να εμφανίζονται και στην μηχανή αναζήτησης της Microsoft.

Αυτό μάλλον οφείλεται στο Bing toolbar το οποίο μπορεί και συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες για να βελτιώσει τις υπηρεσίες του Bing.

H Microsoft από την πλευρά της, δήλωσε οτι χρησιμοποιεί πολλούς τρόπους για να εμφανίσει στα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται σε κάθε χρήστη και οτι απώτερος σκοπός της είναι να εμφανίζονται αποτελέσματα ανάλογα με τις ανάγκες της αναζήτησης του κάθε χρήστη.

Επίσης η Microsoft αναφέρθηκε και στα προγράμματα της όπως η γραμμή εργαλείων του Bing και παραδέχθηκε οτι βοηθούν στη συλλογή δεδομένων clickstream που χρησιμοποιείται και από άλλες μηχανές αναζήτησης.

Ολόκληρη η απάντηση της Microsoft βρίσκεται εδώ.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε