Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για τα Windows 8!

Ο Steve Ballmer στη σύνοδο BUILD της Microsoft αποκάλυψε αρκετά στοιχεία για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομιλία του Balmer, η Microsoft όπως φαίνεται ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι η “η Microsoft ξαναδημιουργείται”.

Αρχικά o Steve Ballmer αναφέρθηκε στις διαφορές που  έχουν τα Windows 7 σε σχέση με τα νέα Windows 8, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο νέο σχεδιασμό του interface με την ονομασία “Metro” το οποίο θα αποτελεί μια εναλλακτική έκδοση ειδικά για τα tablets και υπολογιστές με οθόνη αφής και οι χρήστες φυσικά θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε αυτό ή τον κλασικό τρόπο χειρισμού του υπολογιστή τους.

Εκτός των άλλων αναφέρθηκε στις ριζικές αλλαγές που θα υποστούν όλα τα προϊόντα της Microsoft (Windows, Windows Phone, Xbox, Azure, Office, Bing και Dynamics) με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός “ενιαίου οικοσυστήματος” έτσι ώστε οι χρήστες ανεξάρτητα από την συσκευή που χρησιμοποιούν να δουλεύουν πάνω σε ένα ίδιο σύστημα τουλάχιστον σε εμφάνιση.

Τέλος ανακοίνωσε τη λειτουργία του Windows Store μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν διάφορες εφαρμογές, παιχνίδια και πολλά άλλα.
 
Όπως όλα δείχνουν η Microsoft και αυτή με τη σειρά της κυνηγάει να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα με όλες τις συσκευές της να είναι συνδεδεμένες στο Cloud όμως για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα…

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από τα νέα Windows 8:

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε