Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο κέντρο για το Cloud από τη Microsoft!

Νέο κέντρο για το Cloud από τη Microsoft!

Η Microsoft ιδρύει κέντρο για το Cloud και τη διαλειτουργικότητα στις Βρυξέλες.

Η Microsoft προχώρησε στην ίδρυση “Κέντρου για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα” (Cloud and Interoperability Center) στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας με τη δράση αυτή τις προοπτικές ενίσχυσης της καινοτομίας και της ανάπτυξης στην Ευρώπη που εξασφαλίζει η επένδυση στην τεχνολογία του cloud computing.

Η Microsoft υποστηρίζει το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οικοδομήσει μια έξυπνη, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη οικονομία, μέχρι το 2020.

Για το λόγο αυτό βοηθάει την Ευρώπη να αποκτήσει τα ηνία στον τομέα της τεχνολογίας, πραγματοποιώντας στρατηγικές επενδύσεις στο cloud computing, διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων Ευρωπαϊκών εταιριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταναλωτών και οργανισμών δημόσιου τομέα.

Παράλληλα, πραγματοποιεί συνεργασίες με κυβερνήσεις και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη ενός ισχυρού ρυθμιστικού πλαισίου για το cloud computing, ενώ σημειώνεται ότι το Κέντρο θα συμβάλει στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη μίας Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς.

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής τηλεδιάσκεψης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes, συνεχάρη τον Steve Ballmer, CEO της Microsoft Corp. για την ίδρυση του Κέντρου και χαιρέτισε το γεγονός ότι το Κέντρο θα δώσει έμφαση σε θέματα διαλειτουργικότητας και προτύπων.

Το “Κέντρο για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα” παρέχει μια πλατφόρμα γνωριμίας και εξοικείωσης πάνω στην τεχνολογία του cloud, διαθέτοντας παράλληλα πόρους και τεχνογνωσία, λειτουργώντας τελικά ως θερμοκοιτίδα του cloud computing στην Ευρώπη, σε διάφορους τομείς. Απευθύνεται σε πολλά διαφορετικά κοινά, από κυβερνήσεις και ακαδημαϊκούς, μέχρι τη βιομηχανία και ιδιαίτερα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η Microsoft θα διαθέσει το 90% από τα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια που αποτελούν τον προϋπολογισμό της σε διεθνές επίπεδο για Έρευνα και Ανάπτυξη, σε δράσεις που αφορούν το cloud computing.

Η Ευρώπη μπορεί να αποκομίσει μεγάλα οφέλη από την αξιοποίηση της τεχνολογίας του cloud. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου της Βενετίας για τις οικονομικές επιπτώσεις, η αξιοποίηση του cloud computing μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα σε όλους τους τομείς και να δημιουργήσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νέες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, να αυξήσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και 0,4 % και να δημιουργήσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας σε περίπτωση «γρήγορης εφαρμογής» του σχεδίου.

Η Microsoft στις εγκαταστάσεις των Βρυξελλών θα παρουσιάζει περισσότερες από 50 περιπτώσεις εφαρμογών που έχουν υλοποιηθεί για το δημόσιο τομέα, για επιχειρήσεις και ιδιώτες καταναλωτές, σε πεδία όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η υγεία και πρόνοια, το περιβάλλον, η παιδεία, η άμυνα και η εθνική ασφάλεια. Ειδική έμφαση έχει δοθεί στη διαλειτουργικότητα και σε λύσεις cloud για κυβερνήσεις.

Οι περισσότερες από τις εφαρμογές αυτές έχουν αναπτυχθεί από ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας πλατφόρμες της Microsoft, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα της τεχνολογίας του cloud να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

Το “Κέντρο για το Cloud και τη Διαλειτουργικότητα” θα φιλοξενεί επίσης το ερευνητικό έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του project VENUS-C, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου για Cloud computing, στο οποίο συμμετέχει και το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα. Η Microsoft είναι εμπνευστής και μεγάλος συνεργάτης του συγκεκριμένου project, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την ανάπτυξη υπηρεσιών cloud computing για eScience, που αφορά ινστιτούτα ερευνών σε όλη την Ευρώπη.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε