Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο σύστημα GPS που εντοπίζει τις διαθέσιμες θέσεις parking!

Νέο σύστημα GPS που εντοπίζει τις διαθέσιμες θέσεις parking!

Νέα αυτοκίνητα από Audi, Mercedes και BMW θα έχουν νέο ενσωματωμένο GPS της “Here” που θα μπορεί  εκτός των άλλων να εντοπίζει τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ που υπάρχουν γύρω του.

Πολλά από τα νέα μοντέλα της Audi, της Mercedes και της BMW θα ενσωματώνουν επιπλέον κάμερες, αισθητήρες και κρυφές κεραίες με σκοπό να μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους και φυσικά τις διαθέσιμες θέσεις παρκαρίσματος μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της υπηρεσίας πλοήγησης “Here”. 
Πριν λίγο καιρό, οι τρεις κατασκευαστές αυτοκινήτων αγόρασαν την υπηρεσία πλοήγησης “Here” από τη NOKIA για 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλέον την ενσωματώνουν στα αυτοκίνητα τους επεκτείνοντας τις δυνατότητες της. Έτσι εκτός από τις συντεταγμένες του οχήματος και την ταχύτητα του, η νέα υπηρεσία θα μπορεί να καταγράφει τα μοτίβα οδηγικής συμπεριφοράς καθώς και τις υπόλοιπες αποφάσεις που μπορεί να πάρει ο οδηγός ενός αυτοκινήτου.
Οι πληροφορίες αυτές θα συλλέγονται από την εφαρμογή και με αυτό τον τρόπο η υπηρεσία θα μπορεί ακόμα και να ενημερώνει τον οδηγό για τις διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ που υπάρχουν στην πόλη, σε πραγματικό χρόνο. 
Ο CEO της “Here” δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η οδηγική εμπειρία για δισεκατομμύρια ανθρώπους ενώ τέλος πιστεύει ότι κι άλλες εταιρίες αυτοκινήτων θα ενταχθούν στο δίκτυο.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε