Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέος ιός προσβάλει τους υπολογιστές της Apple!

Φαίνεται πως οι υπολογιστές της Apple μπορούν να μολυνθούν σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας Sophos από ένα νέο Trojan που εμφανίστηκε.

Το νέο trojan ονομάζεται Blackhole Remote Access Trojan (RAT) κι έχει όλες τις λειτουργίες ενός trojan δηλαδή, προσπαθεί να ανιχνεύσει τους κωδικούς ασφαλείας τους χρήστη, καθώς και να τον οδηγήσει σε επικίνδυνα site στο internet ενώ μπορεί να εμφανίσει ακόμα και ψεύτικο Administrator Password παράθυρο για να κάνει το χρήστη να βάλει τον κωδικό του και να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.

Για την ώρα πάντως, πιστεύεται οτι αυτός που δημιούργησε το Blackhole RAT το μόνο που ήθελε ήταν να αποδείξει οτι και οι υπολογιστές της Apple μπορούν να μολυνθούν από malware και γι’ αυτό εμφανίζει σε όσους μολυνθούν το παρακάτω μήνυμα:

“I am a Trojan Horse, so I have infected your Mac computer. I know, most people think Macs can’t be infected, but look, you are infected!”
“I have full control over your computer and I can do everything I want, and you can do nothing to prevent it. I’m a very new virus, under development, so there will be many more functions when I’ve finished.”

(“Είμαι ένα trojan κι έχω μολύνει τον Mac σου. Ξέρω, οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι Mac δε μολύνονται, αλλά μόλις μολύνθηκες.
Έχω τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σου και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να με σταματήσεις. Είμαι νέος ιός και αναπτύσσομαι ακόμα, οπότε θα κάνω περισσότερα πράγματα όταν ολοκληρωθώ”)

Έτσι λοιπόν όλοι οι χρήστες Mac θα πρέπει να είναι πλέον προσεκτικοί με αυτά που κατεβάζουν από το διαδίκτυο και να ενημερώνουν τον υπολογιστή τους με τα απαραίτητα security updates, γιατί φαίνεται οτι οι επιτήδειοι τους έχουν βάλει στο μάτι.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε