Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέος Safari 6 πιο γρήγορος από ποτέ!

Νέος Safari 6 πιο γρήγορος από ποτέ!

Με την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού της, OS X Mountain Lion, η Apple κυκλοφόρησε και τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση του browser της, Safari.

 
O Safari 6 φανερά πιο γρήγορος και πιο σταθερός από τις προηγούμενες εκδόσεις του, προσφέρει στο χρήστη μία σειρά από νέες λειτουργίες που σίγουρα θα τον διευκολύνουν στην καθημερινή χρήση.
 
Με μία πρώτη ματιά η μεγαλύτερη διαφορά που παρατηρεί κάποιος στον νέο Safari 6 είναι η εξαφάνιση της μπάρας αναζήτησης στο πάνω αριστερό μέρος η οποία ενσωματώθηκε στην address bar στο δρόμο δηλαδή που χάραξε ο Chrome της Google.
 
Μία ακόμα αλλαγή που έχει ο νέος Safari 6 είναι το το iCloud tabs με το οποίο ο χρήστης μπορεί να συγχρονίσει τα tabs που έχει ανοιχτά σε άλλα OS X συστήματα για την ώρα ενώ από το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του iOS 6 θα μπορεί να βλέπει και τα tabs που έχει ανοιχτά και στις iOS συσκευές του.

H ενσωμάτωση του Twitter και το φθινόπωρο και του Facebook  σίγουρα δίνουν ένα νέο νόημα στο Sharing ενώ η λειτουργία εναλλαγής στις ανοιχτές καρτέλες κάνει το σερφάρισμα πολύ πιο ξεκούραστο.

 
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε οτι και η λειτουργία Reader που την είδαμε και στις προηγούμενες εκδόσεις του browser έχει παραμείνει κι έχει πλέον αποκτήσει το δικό της κουμπί ακριβώς δίπλα από την νέα μπάρα του Safari 6.
 
Τέλος σε σύγκριση με τον ταχύτατο Chrome της Google, ο νέος Safari 6 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει μιας και στις δοκιμές που κάναμε δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε κάποια σημαντική διαφορά στην ταχύτητα τους.
 
Σίγουρα μετά από αυτή την αναβάθμιση του Safari, η Apple μπορεί να κλέψει αρκετούς χρήστες από τους Chrome και Firefox που εδώ και πολύ καιρό τους προτιμούν οι κάτοχοι Mac υπολογιστών.
 
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε