Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέος τρόπος ταυτοποίησης των “ανώνυμων” email!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Concordia ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να εντοπίζουν την ταυτότητα του αποστολέα ενός ανώνυμου email.

Ο Μπέντζαμιν Φανγκ μαζί με τους συναδέλφους του ανέπτυξαν διάφορες τεχνικές που εντοπίζουν τα όποια κοινά στοιχεία υπάρχουν κι επαναλαμβάνονται στα ανώνυμα emails που στέλνει κάποιος.

Έτσι λοιπόν εντοπίζουν και ταυτοποιούν αυτά τα κοινά στοιχεία από τα ανώνυμα email, και στη συνέχεια τα φιλτράρουν κι εντοπίζουν τις μοναδικές διαφορές που έχουν από τα υπόλοιπα ανώνυμα email άλλου αποστολέα.
 
Στην ουσία αυτό που κάνουν είναι να βλέπουν αν ένα ανώνυμο email περιέχει συγκεκριμένους χαρακτήρες, γραμματικά ή συντακτικά λάθη, ή έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου με μικρά ή κεφαλαία γράμματα και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά για να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο από το οποίο σύμφωνα με το Φανγκ οι ειδικοί μπορούν να κατανοήσουν σε έναν μεγάλο βαθμό ποιος μπορεί να έγραψε το κάθε email, καθορίζοντας το φύλο, την εθνικότητα και το επίπεδο εκπαίδευσης του.

Τέλος οι δοκιμές της τεχνικής αυτής έγινε σε πάνω από 200.000 email που στάλθηκαν από τους 158 εργαζόμενους της εταιρείας Enorn και απλά χρησιμοποιώντας ένα δείγμα 10 email από 10 διαφορετικούς χρήστες, κατάφεραν και ταυτοποίησαν το καθένα με ακρίβεια 80 με 90%.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε