Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

O διεθνής διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft!

Ο νέος διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός της Microsoft για την επίλυση προβλημάτων με καινοτομικές τεχνολογικές λύσεις.

Η Microsoft ανακοίνωσε το Imagine Cup Solve This, ένα νέο πρόγραμμα που στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές που συμμετέχουν στο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup, να βοηθήσουν διακυβερνητικούς (ΔΚΟ), μη κυβερνητικούς (ΜΚΟ) και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων.

Οι παγκόσμιοι ΔΚΟ και ΜΚΟ, όπως το NetHope, τα Προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), τη Βιομηχανική Ανάπτυξη (UNIDO) και τη Νεολαία, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP), ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη Διατροφή και τη Γεωργία (FAO), ο Οργανισμός για την Υγεία (WHO), το Εθνικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), η Αμερικάνικη Υπηρεσία για Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), καθώς και ο τοπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Νέας Υόρκης, Robin Hood Foundation, είναι μερικοί από τους πρώτους οργανισμούς που συμμετέχουν στο Imagine Cup Solve This.

Τεχνολογικές λύσεις για την προαγωγή και την υποστήριξη των οργανώσεων και των εκπαιδευτικών που προωθούν τη διδασκαλία ανάγνωσης και γραφής σε μικρά παιδιά.

Ένα online σύστημα διαχείρισης της γνώσης ή «online campus», με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και εικονικές τάξεις, σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος, επιτρέποντας στους δασκάλους να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους μαθητές.

Κινητές ή σταθερές συσκευές για να στέλνουν βίντεο ή και να προβάλουν σε ζωντανή σύνδεση από απομακρυσμένες περιοχές, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες.

H Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει το Imagine Cup Solve This, συμπεριλαμβάνοντας προτάσεις και άλλων ΜΚΟ και ΔΚΟ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Στην ένατη χρονιά διεξαγωγής του, το Imagine Cup συνεχίζει να αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό τεχνολογίας, ο οποίος πέρσι προσέλκυσε περισσότερους από 325.000 σπουδαστές από 100 χώρες. Συνήθως, οι φοιτητές καθορίζουν τα προβλήματα που λύνουν μέσω της έρευνας, του προσωπικού τους πάθους για τα κοινωνικά ζητήματα και της έμπνευσης που τους δίνουν οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε. (United Nations Millennium Development Goals).

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Imagine Cup Solve This συμπληρώνουν τις ανάγκες που οι ίδιοι οι φοιτητές εντοπίζουν. Οι παγκόσμιοι τελικοί του Imagine Cup 2011 θα πραγματοποιηθούν στην Νέα Υόρκη 8-13 Ιουλίου και θα είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν την τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στο Imagine Cup 2011 και να έχουν πρόσβαση σε μία γκάμα προβλημάτων, που υποβάλλονται από τους οργανισμούς. Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν τις ιδέες τους πράξη, καθώς αναπτύσσουν λύσεις τεχνολογίας σε διάφορες κατηγορίες του διαγωνισμού.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε