Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Firefox δεν θα ξανακυκλοφορήσει για iOS συσκευές;

Ο Firefox δεν θα ξανακυκλοφορήσει για iOS συσκευές;

Δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Mozilla μας δίνουν να καταλάβουμε οτι ο Firefox δεν αναμένεται να ξανακυκλοφορήσει, τουλάχιστον σύντομα, στις iOS συσκευές.

 
Ο αντιπρόεδρος της Mozilla, Jay Sullivan, δήλωσε ότι εταιρία δεν έχει στα σχέδια της να   κυκλοφορήσει τον δημοφιλή Firefox για τις iOS συσκευές αν η Apple δεν αλλάξει τους περιορισμούς που έχε τo AppStore.
 
Συγκεκριμένα το πρόβλημα της Mozilla είναι οτι η Apple έχει βάλει έναν περιορισμό στους προγραμματιστές με τον οποίο στην ουσία τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν μόνο το UIWebView, και όχι τη Nitro JavaScript, μηχανή που χρησιμοποιεί ο Safari.
 
Το γεγονός αυτό δίνει στον Safari ένα σημαντικό προβάδισμα στην απόδοση και την ταχύτητα σε σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές περιήγησης. 
 
Επίσης αντιπρόεδρος της Mozilla δήλωσε ότι εκτός από αυτό θα ήθελε η Apple να δίνει την επιλογή στο χρήστη για το ποιον browser θέλει να έχει προεπιλεγμένο, πράγμα που φυσικά δεν γίνεται και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει.
 
Ο Firefox κυκλοφορούσε μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2012 στο AppStore της Apple με την ονομασία Firefox Home κι επέτρεπε στους χρήστες να συγχρονίσουν τους σελιδοδείκτες και το History του Firefox, με άλλoυς browsers.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε