Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Tim Cook εναντίον των ψεύτικων ειδήσεων!

Ο Tim Cook εναντίον των ψεύτικων ειδήσεων!

Ο Tim Cook συζητάει με άλλες εταιρίες τεχνολογίας για την πιθανή δημιουργία ενός εργαλείου που θα εντοπίζει τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Σε επικοινωνία που είχε ο CEO της Apple, Tim Cook, με διάφορες εταιρίες τεχνολογίας, ζήτησε να δημιουργήσουν νέα εργαλεία τα οποία θα εντοπίζουν καιτις ψεύτικες ειδήσεις που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και θέλουν να εξαπατήσουν τους χρήστες – αναγνώστες.
 
Σύμφωνα με τον Tim Cook, στην προσπάθεια του να περιοριστεί ο όγκος των ψεύτικων ειδήσεων στο διαδίκτυο δεν θα πρέπει να καταστρατηγηθεί η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου ενώ συμπλήρωσε ότι τα τελευταία χρόνια διανύουμε μία περίοδο όπου επιτυχημένος είναι αυτός που κάνει ό,τι μπορεί για να  έχει τα περισσότερα «κλικ» και όχι αυτός που προσπαθεί να διαδώσει την αλήθεια. 
 
Για την ώρα ο Cook, δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι εργαλείο θέλει να δημιουργηθεί όμως για αρχή θέλει να γίνει μια μεγάλη εκστρατεία κατά των ψευδών ειδήσεων, ειδικά στα σχολεία.
 
Έτσι μετά το Facebook και τη Google, και η Apple θέλει να μπει στον πόλεμο κατά των ψεύτικων ειδήσεων που ανεβαίνουν και διαδίδονται στο διαδίκτυο.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε