Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οι νέες συσκευές της Apple από υγρό μέταλλο;

H Apple σκοπεύει γι’ ακόμα μία φορά να κάνει την έκπληξη στην αγορά, κατασκευάζοντας τις συσκευές της από ένα νέο περίεργο και γυαλιστερό μέταλλο.
Η Apple εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα ενός παράξενου μεταλλικού υλικού που ονομάζεται Liquidmetal δηλαδή υγρό μέταλλο και ίσως είναι το επόμενο υλικό από το οποίο θα κατασκευάζεται η νέα γενιά συσκευών της εταιρίας.

Η δομή του νέου υλικού μοιάζει περισσότερο με γυαλί παρά με μέταλλο και είναι ιδιαίτερα σκληρό χωρίς όμως να είναι εύθραυστο ενώ οι ιδιότητες του μπορούν να απλοποιήσουν τη διαδικασία κατασκευής των συσκευών αφού τα αντικείμενα που παράγονται με Liquidmetal βγαίνουν απευθείας από το καλούπι σχεδόν έτοιμα για χρήση, δεν χρειάζονται γυάλισμα ενώ είναι ταυτόχρονα πιο ανθεκτικά στις γρατζουνιές και τα βαθουλώματα σε σχέση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιεί η Apple στις συσκευές της.

Το Liquidmetal περιέχει σπάνια και ακριβά υλικά όπως το βηρύλλιο ενώ ορισμένα κράματα περιέχουν ακόμα και πλατίνα με την τιμή τους να φτάνει εως τα 53$ ανά γραμμάριο.
 

Τέλος παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι τώρα αν η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το υγρό μέταλλο σε όλες τις συσκευές της αφού η τιμή τους θα γίνει απαγορευτική για τους περισσότερους καταναλωτές λόγω του κόστους.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε