Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Μερικά Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Πάνω από 1 εκατομμύριο οι μολυσμένοι λογαριασμοί χρηστών της Google!

Πάνω από 1 εκατομμύριο οι μολυσμένοι λογαριασμοί χρηστών της Google!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.12.2016 | 10:43
Πρώτη δημοσίευση: 01.12.2016 | 10:43

Η εταιρεία ασφαλείας Check Point Software Technologies αποκάλυψε οτι πάνω από 1 εκατομμύριο Android συσκευές έχουν μολυνθεί από κακόβουλες εφαρμογές, που εμφανίζονται ως νόμιμες.

Σε διάφορα μη επίσημα ηλεκτρονικά καταστήματα για Android συσκευές, η εταιρεία ασφαλείας Check Point Software Technologies αποκάλυψε σε έρευνά της ότι υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές, που μοιάζουν με κανονικές για να μην κάνουν τους χρήστες να τις υποπτευτούν και αφού εγκατασταθούν σε μία συσκευή, εκμεταλλεύονται γνωστά κενά ασφαλείας του Android επιτρέποντας σε τρίτους να ελέγξουν την συσκευή από απόσταση αλλά και να εγκαταστήσουν άλλα apps χωρίς φυσικά να το γνωρίζει ο χρήστης.
Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρεία ασφαλείας Check Point Software Technologies, τo Gooligan, το Trojan Horse software που κρύβεται πίσω από τις εφαρμογές αυτές, μολύνει περισσότερες από 13.000 Android συσκευές ημερησίως ενώ όπως είναι λογικό δεν μπορεί κάποιος χρήστης που χρησιμοποιεί και κατεβάζει εφαρμογές από το Google Play Store να κολλήσει, μιας και η Google δεν εγκρίνει τέτοιες εφαρμογές. 
Tags: GOOGLE,ANDROID


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Οι χάρτες της Google θα μας ενημερώνουν για τις διαθέσιμα parking Οι χάρτες της Google θα μας ενημερώνουν για τις διαθέσιμα parking
  2. Προσοχή! Νέα κακόβουλα μηνύματα κλέβουν στοιχεία του Gmail! Προσοχή! Νέα κακόβουλα μηνύματα κλέβουν στοιχεία του Gmail!
  3. Η Google δίνει τρεις διαστάσεις στην παιδική φαντασία! Η Google δίνει τρεις διαστάσεις στην παιδική φαντασία!
  4. Hash Code 2017: Ο διαγωνισμός για προγραμματιστές της Google ξεκινάει! Hash Code 2017: Ο διαγωνισμός για προγραμματιστές της Google ξεκινάει!
  5. Σάντφορντ Φλέμινγκ: Σήμερα η Google τιμάει με Doodle τον σκωτσέζο μηχανικό [pic] Σάντφορντ Φλέμινγκ: Σήμερα η Google τιμάει με Doodle τον σκωτσέζο μηχανικό [pic]
  6. Σάντφορντ Φλέμινγκ: Όσα δεν γνωρίζετε για τον σκωτσέζο μηχανικό [pic, vid] Σάντφορντ Φλέμινγκ: Όσα δεν γνωρίζετε για τον σκωτσέζο μηχανικό [pic, vid]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook