Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος σε κλιματισμό και λευκές ηλεκτρικές συσκευές

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος σε κλιματισμό και λευκές ηλεκτρικές συσκευές

Στο μέσον του καλοκαιριού πολλά ελληνικά νοικοκυριά επιλέγουν να επενδύσουν στην αγορά νέων συσκευών κλιματισμού και ψύξης ή βρίσκονται στην ανάγκη να αντικαταστήσουν τις παλιές τους συσκευές με νέες που θα τους επιτρέψουν να μετριάσουν τα πάγια έξοδα.

Η σωστή επιλογή συσκευών μπορεί να αποφέρει σημαντική οικονομία πράγμα που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί και με τα τιμολόγια του ρεύματος αλλά και των εξόδων για τη θέρμανση να αυξάνονται συνεχώς.
Αν το καλοσκεφτούμε το ψυγείο είναι η μοναδική ίσως συσκευή η οποία από την πρώτη στιγμή που τοποθετείται στο σπίτι μέχρι, ενδεχομένως, να αντικατασταθεί δεν σταματά να λειτουργεί, επομένως ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής είναι η ενεργειακή του κατανάλωση. Χάρη στις τελευταίες τεχνολογίες των κατασκευαστών επιλέγοντας για παράδειγμα ένα ψυγείο ενεργειακής κλάσης Α++ έχουμε έως 40% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με αντίστοιχο ψυγείο ενεργειακής κλάσης Α.

 
Παράλληλα οι κάτοχοι κλιματιστικών τεχνολογίας Inverter εξοικονομούν έως και 40% λιγότερη ενέργεια για τη λειτουργία της ψύξης σε σχέση με τα συμβατικά κλιματιστικά καθώς η συνεχής ήπια λειτουργία τους διαμορφώνει την επιθυμητή θερμοκρασία σε ελάχιστο χρόνο και τη διατηρεί σταθερή σε αντίθεση με τα συμβατικά μηχανήματα τα οποία ανάβουν και σβήνουν καταναλώνοντας έτσι περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα.
Επιπλέον τα κλιματιστικά inverter είναι ιδανικά για θέρμανση ειδικά εν’ όψει της ανόδου της τιμής του πετρελαίου τον προσεχή χειμώνα. Σύμφωνα με ειδική μελέτη* με ένα καλής ποιότητας κλιματιστικό inverter (απόδοσης COP: 5.08) εξοικονομεί κανείς έως και 70% από τα έξοδα θέρμανσης.
 
Σε κάθε περίπτωση η αθόρυβη λειτουργία, το καλύτερο φιλτράρισμα του αέρα, το αβλαβές ψυκτικό υγρό και η δυνατότητα τους να λειτουργούν σε ακραίες κλιματικές συνθήκες κάνουν τα κλιματιστικά inverter ιδανικά τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα.
 
Η απόκτηση συσκευών μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης είναι μάλιστα και πιο εφικτή σε σχέση με παλαιότερα. Τελευταία, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος έχει ξεκινήσει πολύ σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις τόσο στις λευκές συσκευές όσο και στα κλιματιστικά inverter.

Από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου όλες οι λευκές ηλεκτρικές συσκευές διατίθενται με δώρο τον ΦΠΑ 23% και σε 23 δόσεις στις τιμές μετρητοίς και με τους τόκους χάρισμα. Παράλληλα όλα τα κλιματιστικά inverter θα διατίθενται με έκπτωση -25% με την αγορά τους να γίνεται πλέον πιο προσιτή από ποτέ! 

 
Επιπλέον διαθέσιμες είναι και μια σειρά από χρήσιμες για τις συγκεκριμένες συσκευές, υπηρεσίες για την παράδοση, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επιπλέον προστασία όλων των συσκευών μέσω του Support 360° από την Κωτσόβολος. Ειδικά για την εβδομάδα 23-28 Ιουλίου όσοι επιλέξουν την υπηρεσία εγκατάστασης και την υπηρεσία Total Support για το κλιματιστικό τους θα έχουν εντελώς δωρεάν την πρώτη ετήσια συντήρηση μετά από ένα έτος!
 
* Η μελέτη έχει γίνει για ένα μέσο σπίτι των 90 τ.μ. Οι τιμές που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι 1,10 €/λίτρο πετρελαίου σε λειτουργία ενός αρκετά καλού λέβητα (απόδοσης 0,85) με μέσο κόστος κατανάλωσης ρεύματος 0,20€Kwh.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε