Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πρόστιμο–μαμούθ 561 εκατ. ευρώ στη Microsoft από την ΕΕ

Πρόστιμο–μαμούθ 561 εκατ. ευρώ στη Microsoft από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλλε πρόστιμο 561 εκατ. ευρώ στην αμερικανική εταιρεία λογισμικού και ηλεκτρονικών ειδών Microsoft, όπως μετέδωσε το BBC.

Αιτία για την επιβολή του προστίμου αποτέλεσε το γεγονός ότι η Microsoft δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Επιτροπής να προβάλει και άλλους διαδικτυακούς περιηγητές, πέραν του internet explorer, στο δημοφιλές της πρόγραμμα Windows.

Ύστερα από διαδοχικές συστάσεις, η αμερικανική εταιρεία είχε εισάγει τον Μάρτιο του 2010 μια εφαρμογή pop-up για επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικούς περιηγητές στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η εφαρμογή εγκαταλείφθηκε στα ανανεωμένα Windows 7, που κυκλοφόρησαν στην αγορά το Φεβρουάριο του 2011.

Από την πλευρά της η Microsoft, ισχυρίζεται ότι η παράλειψη της pop-up επιλογής ήταν “τεχνικό λάθος”. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, “αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για το τεχνικό λάθος και απολογούμαστε για αυτό”.

Ακόμη, η Microsoft γνωστοποίησε ότι: “Παρέχαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναν ολοκληρωμένο και ειλικρινή ισχυρισμό αναφορικά με το τι συνέβη και αναλάβαμε την ευθύνη να ισχυροποιήσουμε το λογισμικό μας, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον κάτι αντίστοιχο”.

Οι ισχυρισμοί της Microsoft δεν έπεισαν όμως τον Ευρωπαίο επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος πρόσθεσε ότι το πρόστιμο-μαμούθ που επιβλήθηκε στην αμερικανική εταιρεία στόχο έχει να αποτρέψει αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάρτε μία γεύση από το μελλοντικό σπίτι της Microsoft!

 

H Microsoft ανακοίνωσε θέσεις εργασίας για τον τομέα των Windows και Windows Phone Blue

 

Η Microsoft ιδρύει τα Xbox Entertainment Studios

 

57 κενά ασφαλείας ετοιμάζεται να διορθώσει η Microsoft!

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε