Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πρώτη σε πωλήσεις έξυπνων κινητών στις ΗΠΑ η Apple

Πρώτη σε πωλήσεις έξυπνων κινητών στις ΗΠΑ η Apple

 Η κυκλοφορία του νέου μοντέλου iPhone 5 έχει «εκτοξεύσει» τις πωλήσεις της Apple, η οποία φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της Kantar World Planet, που δημοσίευσε η διαδικτυακή πύλη forbes.com.

Η εταιρεία κατέχει τα πρωτεία σε πωλήσεις έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας με το λογισμικό iOS, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις υπόλοιπες συσκευές, που χρησιμοποιούν λογισμικό Android.

Τις τελευταίες 12 εβδομάδες, από τότε δηλαδή που έκανε πρεμιέρα το iPhone 5, το iOS της Apple έχει εξαπλωθεί σε ποσοστό 48,1% στην Αμερική έναντι 46,7% των συσκευών με λογισμικό Android.

Ωστόσο, στον υπόλοιπο κόσμο, οι συσκευές που χρησιμοποιούν λογισμικό Android εξακολουθούν να κατέχουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, από ότι το iOS της Apple.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στο γεγονός, ότι οι πελάτες της Apple δηλώνουν «πιστοί» στο λογισμικό iOS σε ποσοστό 92%.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη μελέτη της Kantar World Planet, το 62% των πωλήσεων του iPhone 5 πραγματοποιήθηκε από άτομα που είχαν και στο παρελθόν έξυπνη συσκευή κινητού τηλεφώνου της Apple.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε