Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

South Park: The Fractured But Whole Preview

Παίξαμε το νέο South Park που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Ubisoft, ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια και σας εξηγούμε γιατί δεν πρέπει να τον χάσετε για κανέναν λόγο

Η μόνη μας ανησυχία για το South Park: The Fractured But Whole ήταν το πότε με το καλό θα κυκλοφορούσε. Από τη στιγμή που η Ubisoft ανακοίνωσε την 17η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου σε PS4, Xbox One και PC, δεν υπήρχε κάτι άλλο ικανό να μας αγχώσει. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς South Park, βλέπετε, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο κόνσεπτ και το στυλ του προκατόχου του, του από κάθε άποψη εξαιρετικού South Park: The Stick of Truth που κυκλοφόρησε το 2014.

Ένα turn-based RPG που εξελίσσεται στην πόλη του South Park που γνωρίσαμε και λατρέψαμε μέσα από την ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων των Trey Parker και Matt Stone, το Fractured But Whole είναι μακράν η πιο διασκεδαστική κυκλοφορία της χρονιάς που διανύουμε. Είχαμε δει και διαβάσει ουκ ολίγα γι’ αυτό, μόνο που δοκιμάζοντάς το πλέον και οι ίδιοι, έναν και πλέον μήνα πριν το λανσάρισμά του, πειστήκαμε για το πετυχημένο, όσο και αιχμηρό του χιούμορ –όχι ότι αμφιβάλλαμε και ποτέ δηλαδή…

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας όχι απλά τον χαρακτήρα μας αλλά το alter ego του, τον ήρωα που θα εξελιχθεί στον απόλυτο φόβο και τρόμο του South Park, υπό την αφήγηση του Cartman ή μάλλον, του Coon, του ρακούν νίντζα που υποδύεται εκείνος! Το παιχνίδι «γονατίζει» το θέμα των franchises υπερηρώων αλά Civil War, σατιρίζοντας καθετί σχετικό με δαύτα χωρίς φυσικά να περιορίζεται εκεί. Το δίδυμο των Parker και Stone, καταπιάνεται με ολόκληρο το φάσμα της ποπ κουλτούρας, την παγκόσμια πολιτική σκηνή, τα videogames και γενικώς, ό,τι θα περίμενε να δει κανείς σε ένα επεισόδιο South Park, χωρίς να στηλιτεύει πολύ πιο «βαριά» ζητήματα (όσο αυξάνετε τον βαθμό δυσκολίας, ας πούμε, τόσο πιο σκούρο γίνεται το χρώμα του δέρματος του χαρακτήρα σας…). Ευτυχώς για όλους μας βέβαια, το Fractured But Whole διαρκεί πολύ, πολύ περισσότερο.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο παιχνίδι, σε σχέση με τον προκάτοχό του εντοπίζονται στις μάχες. Αυτές, εξακολουθούν να εξελίσσονται σε γύρους, όμως πλέον οι χαρακτήρες κινούνται πριν εξαπολύσουν κάποια επίθεση, στοιχείο που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στον τομέα της τακτικής. Τοποθετήστε σωστά τους ήρωές σας και επιτεθείτε στο κατάλληλο timing για να φέρετε τους αντιπάλους σας σε ακόμα δυσχερέστερη θέση. Λαθέψτε και ετοιμαστείτε να χάσετε μια μάχη που έναν γύρο πριν «την είχατε σίγουρη». Στο πλευρό του New Kid σας, παρατάσσεται η λοιπή κομπανία του Coon & Friends, του… franchise που θέλει να λανσάρει ο Cartman, με τους αντιπάλους σας να ποικίλουν.

Όταν δεν πολεμάτε στο Fractured But Whole, θα εξερευνάτε το South Park, ανακαλύπτοντας τα collectibles που κρύβει η κάθε του περιοχή και επιστρέφοντας σε αυτή κάθε φορά που ξεκλειδώνετε κάποια νέα ικανότητα. Τα quests που θα πάρετε από τους διάφορους NPC είναι ξεκαρδιστικά, στο γενικότερο κλίμα του παιχνιδιού ενώ σε αρκετά σημεία θα κληθείτε να λύσετε γρίφους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιοχές, χαρακτήρες και αντικείμενα.  Όσο για τη δημοτικότητά σας –γιατί στην τελική γι’ αυτή γίνονται όλα- μετριέται βάσει των followers σας στο COONstagram, το social δίκτυο του παιχνιδιού –κόλαση λέμε!

Το South Park: The Fractured But Whole, έχει όλα φόντα για να ξεπεράσει τον προκάτοχό του. Είναι εξίσου διασκεδαστικό, με την ίδια, πετυχημένη αίσθηση του χιούμορ και διάθεση για hardcore σάτιρα, διαθέτει βελτιωμένες μάχες και αποπνέει την τηλεοπτική εσάνς των επεισοδίων της σειράς. Αν μας άρεσε; Εννοείται. Το ίδιο θα συμβεί και μ’ εσάς, να είστε σίγουροι.

Το South Park: The Fractured But Whole θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου σε Xbox One, PS4 και PC από τη Ubisoft και διατίθεται από τη CD Media.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις